< overview
July 7, 2016

AMELIE LENS IS BACK FOR MORE:
FASHION COLLAB WITH FRIDAY

Amelie Lens, een creatieve duizendpoot met een liefde voor muziek en een passie voor mode, ging voor FRIDAY van CKS zélf aan de slag met pen, papier, schaar én lappen stof. Het resultaat van deze fashion collab tussen het merk en de pittige jonge vrouw? Een stijlvolle, pure collectie met oog voor (stoere) details. Hier willen we wel het fijne over weten. Let’s talk!

Naast volle zalen aan het dansen brengen als DJ en te defileren op grootse fashionshows, houdt Amelie Lens ook gewoon van een dagje relaxen. En net daarom is ze helemaal weg van het denim label FRIDAY. Ze vindt er kledij om in te feesten, werken of rustig thuis te ontspannen. Nu vult Amelie het merk zélf aan met een eigen capsulecollectie. Hoe dat precies in z’n werk ging, lees je hieronder verder.

Vroeger maakte ik al kleertjes uit keukenrol voor m'n barbiepoppen!

Je eigen collectie ontwerpen, is iets helemaal anders dan de kleren aantrekken voor een fotoshoot. Hoe ging die bal aan het rollen, of was dit al veel langer een meisjesdroom?

“Toen ik heel jong was, maakte ik voor mijn barbiepoppen al kleertjes uit keukenrol en op m’n zestiende kocht ik een stikmachine. Als een kledingstuk me niet als gegoten zat, ging ik ten aanval met m’n schaar of naaide ik er andere details aan. Mijn hobby verwaterde wel een beetje omdat het grootste deel van m’n tijd naar school en modellenwerk ging. Maar je kan dus wel zeggen dat ik al altijd een passie voor kleding heb gehad.”

De collectie oogt zeer minimalistisch en is nogal donker getint. Hoe komt dat?

“Minimalisme is eigenlijk altijd al m’n ding geweest, niet enkel in fashion maar ook in mijn interieur of muziek. Ik draag zelf veel zwart omdat ik het elegant en stijlvol vind. De capsulecollectie bestaat uit stuks die volledig bij mij passen en aangezien ik amper kleur draag, staan de donkere tinten centraal.”

De slogan 'Break the routine' trok me meteen over de streep.

Het is niet de eerste keer dat je met modemerk CKS in zee gaat, waarom koos je opnieuw voor het FRIDAY label?

“De samenwerking vorige zomer was zo fijn dat ik er nu niet aan twijfelde om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Het duurde niet lang voor ik het volledig zag zitten om een capsulecollectie te maken. De nieuwe FRIDAY-slogan trok me stiekem al meteen over de streep, die luidt break the routine en laat dat toevallig ook een van mijn levensmotto’s zijn!”

Wie denk je of hoop je te spotten in jouw outfits dit najaar?

“Ik zou het erg leuk vinden wat mensen te spotten in één van m’n stuks op festivals of in clubs. Ook om te dansen zit de kledij als gegoten, geloof me maar.”

Wat is jouw favoriete stuk uit de collectie?

“De Exhale Bomber Jacket! Exhale is een woord dat mij nauw aan het hart ligt: het is niet alleen de titel van mijn allereerste nummer, maar ook de brandname van de events die ik organiseer (Exhale by Amelie Lens, n.v.d.r.).”

Welke items of accessoires gaan er naadloos mee samen?

“Sneakers, lederen botjes, leuke sokken én een mooie handtas. Keep it simple, meer moet dat echt niet zijn!”

Hoe zie je de toekomst nog, smaakt dit naar meer of is het nu back to the roots?

“Ik ben me nu vrijwel volledig aan het focussen op muziek, er komen deze zomer maar liefst twee van mijn EP’s uit met telkens vier nummers en ik sta wekelijks op een heleboel leuke plekken te draaien. Maar mode boeit me natuurlijk ook, dus wie weet!”

Je vertelde eerder dat jouw grootmoeder een grote steun en toeverlaat is en ze graag haar ongezouten mening geeft. Wat vindt ze van Amelie Lens x FRIDAY? 

“Mijn oma is opnieuw supertrots. Ze vond het natuurlijk wel jammer dat het “weer allemaal zwart is”. (lacht) Maar ze begrijpt wel dat dat gewoon mijn stijl is. Mijn klein nichtje loopt trouwens ook al sinds dag 1 rond in mijn sweater, heel fijn!”

Meer behind the scenes foto’s? Neem hier een kijkje!
Wil je meer te weten komen over Amelie Lens? Leer haar hier kennen of neem een kijkje op haar website
www.amelielens.com.

Shop de teaser sweater nu: klik hier!
De volledige capsule collectie zal vanaf september beschikbaar zijn.