< overview
November 5, 2015

CKS + COFFEE =
MATCH MADE IN HEAVEN

Wie dit weekend ging shoppen in CKS Antwerpen, kreeg er helemaal voor niets een dampend kopje koffie bij van een baristakampioen. Partner in crime was Beyers koffie: een Belgisch koffiemerk dat veel belang hecht aan duurzaamheid en fair trade. De coffee-pop-up was een groot succes en dat vraagt naar meer… coffee, please!

Wie onlangs een bezoekje bracht aan de Antwerpse CKS-store, verwenden we met een kopje van het zwarte goud. Waarom? Om de eerste winterblues genadeloos de kiem in te smoren natuurlijk!

Maar evengoed omdat CKS/FRIDAY sterk gelooft in fair trade, ecologie en duurzaamheid, waarden die we ook terugvinden bij de klimaatneutrale Beyers Koffie. De twee sloegen de handen in elkaar en gingen aan de slag!

Meer weten over het proces van boon tot kopje? Lees hier verder!

Kopje kunst

Voor de gelegenheid kwam barista Gérard je iets wijzer maken in de wereld van koffie. Hij toonde de kneepjes van het vak om een simpel tasje koffie om te toveren tot een kopje kunst.

cks_coffee_06Who’s the man?
Gérard Meylaers is professioneel barista en vakman in het koffie maken. Koffie is z’n passie en dat leverde hem reeds verschillende titels op, onder andere ‘Belgian Champion Coffee’ in 2011, 2012 én 2013!

De resultaten van de koffie-pop-up? Prachtige latte-art! De reacties? Unaniem: geweldig! Het overkomt je dan ook niet elke dag: nietsvermoedend een winkel binnenwandelen en meteen de heerlijke geur van vers gezette koffie ontdekken. Een kopje (of twee) gezelligheid later, kon het shoppen aan mid-season sale prijzen écht beginnen. Lachende gezichten, instant happiness én koopjes, noem het gerust win-win!cks_coffee_00

cks_coffee_18

cks_coffee_19

cks_coffee_04

cks_coffee_05

“Ik kan ongestoord rondkijken en shoppen met een kopje koffie in de hand. En mijn man? Die liet ik achter aan de koffiebar!”

cks_coffee_25

Illustratrice Elisa nam trouwens de tekeningen op de koffiebekers voor haar rekening, lees er meer over in het interview met deze fabulous designer.

cks_coffee_13

“Niet enkel de koffie, maar ook de koffiebekertjes zien er geweldig uit.”

cks_coffee_16

cks_coffee_41

cks_coffee_09

Binnenkort zal je in een andere CKS-store opnieuw kunnen genieten van het beste van twee werelden: endless shopping en een opkikkerend kopje koffie! To be continued…

Meer weten? Klik voor meer info over koffiemerk Beyers of barista Gérard!

Foto’s door Alexandra Bertels.