< overview
October 15, 2015

COSY AT HOME: DETOX JUICE

Detoxen is easy en maakt je lichaam bovendien fitter en gezonder. Naast een enorme energy boost krijg je van sapjes en smoothies drinken ook een mooie shiny huid. Alleen maar voordelen dus!

Tijdens de seizoenswisseling van zomer naar herfst zit je lichaam vaak in een dipje. Omdat overwinteren op Ibiza niet voor iedereen is weggelegd, kun je je lichaam een vitamineboost geven door een detoxkuur te volgen. Die laat je inner glow in no time opnieuw volop stralen.

Vijf dagen lang alleen liquids drinken en vlees, vis, zuivel, suiker, koffie, groene & zwarte thee en alcohol van je menu schrappen: het klinkt moeilijk. Toch heeft het heel wat voordelen. Think about it, de tijd die je anders in koken moet steken wordt immens ingekort dankzij zo’n sapje! Halleluja!

Heb je als busy bee geen tijd om de sapjes zelf te persen, dan hebben we de ideale oplossing voor je gevonden. Het Belgische Jus Jus van Didi Delgado draait helemaal rond een healthy lifestyle. Jus Jus maakt 100% koudgeperste rauwe sapjes van 1,5 kilo rauwe groenten en/of fruit per flesje. Doordat de sapjes koud geperst worden, blijven ze zo’n 72 uur lang vers. Ze zijn gemaakt met lokale, seizoensgebonden producten en worden daarna kakelvers bij je thuis afgezet.

 Jus Jus - detox smoothie - 8

Heb je nog nooit eerder een detoxkuur gedaan, dan begin je het best met iedere ochtend een sapje te drinken. Zo raakt je lichaam alvast wat gewend aan de fruit- en groenteboost. Daarnaast kun je ook op vaste basis licht verteerbaar voedsel beginnen eten. Een bewuste keuze van je voeding helpt je lichaam de gifstoffen ook al op te ruimen. Winning!

Wanneer je vervolgens de stap zet naar een volwaardige detoxkuur van drie tot vijf dagen*, begin je het best enkele dagen van tevoren al veel groenten, fruit, volkorengranen en vis te eten, en water of cafeïnevrije kruidenthee te drinken.

Jus Jus - detox smoothie - 2

We steken het niet onder stoelen of banken: tijdens je kuur zul je het niet altijd even makkelijk hebben. Ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen zijn meer dan normaal de eerste dagen. Dat betekent dat je lichaam aan het ontgiften is. Verwen jezelf tijdens de kuur met een warm bad of een saunasessie om zo je lichaam te helpen gifstoffen uit je bloedcirculatie te verdrijven.

Na je kuur eindig je gewoon zoals je begonnen bent. Probeer in elk geval zoveel mogelijk vers fruit, verse groenten en granen te eten. Blijf weg van suiker, alcohol, cafeïne en bewerkte voedingsmiddelen.
Jus Jus - detox smoothie - 1

Om je op weg te helpen delen we hier een recept voor een detoxsapje** met donkergroene groenten. De stof cholorofyl helpt je lichaam namelijk schadelijke stoffen op te ruimen. Een green start, goed voor een portie van 1,2 liter:

Dit heb je nodig:

 • 100 gram spinazie
 • 1 komkommer
 • 1 schijfje ananas
 • 1 hand peterselie
 • 1 avocado
 • 1 citroen
 • 1 cm geschilde gember
 • 2 appels, geschild

Zo gemaakt:

 1. Pers de citroen en ontdoe de avocado van zijn pit en schil.
 2. Mix komkommer, ananas, appels en gember in een blender.
 3. Voeg daarna de spinazie en de peterselie toe en mix als laatste het citroensap en de avocado onder de smoothie.
 4. Cheers!

* Volg een detoxkuur nooit langer dan vijf dagen zonder een specialist te raadplegen. Ben je zwanger, geef je borstvoeding of heb je gezondheidsproblemen, dan is het afgeraden om te detoxen.

** Rens Kroes, de godin van healthy food, maakte een handige ‘Cleanse à la Rens’ met lekkere detoxreceptjes. 

Recept: Rens Kroes
Foto’s: saintsein.com en Instagram.com