< overview
February 17, 2016

Cosy at home: snuggle up with these books

Looking for a good book to curl up with this winter? Geef toe, niets beter dan je comfy sweatpants aan te trekken, een glas rode wijn of thee erbij te nemen en je in je zetel of bed te nestelen met een goed boek. Laat ‘Temptation Island’ of ‘De mol’ even links liggen, want hieronder kan je vijf boeken terugvinden die je deze winter kan verslinden. Er is voor elk wat wils, van mystery lovers tot travel enthusiasts, er zit zelfs een boek bij voor mensen die houden van lijstjes maken! Happy reading!

1. Het Bucketlist boek – Elise De Rijck
500 dingen die je gedaan móet hebben Heb je er ooit al bij stilgestaan wat je absoluut gedaan wilt hebben voor je er niet meer bent? Giet het in een lijstje en je hebt je eigen bucketlist. Maar hoe begin je eraan en hoe maak je het nog opwindender? In dit doeboek vind je ideeën die voor iedereen (jong en oud-er) haalbaar zijn, mits je gemotiveerd genoeg bent en als je je horizonten durft te verkennen. Een koe melken, een boek schrijven, met een tandem fietsen, een taart in iemands gezicht gooien, kussen onder de Eifeltoren of op de top van een berg staan, het zijn maar enkele onderwerpen uit de lijst met 500 ideeën in dit boek.

€ 14,99

bucket list boek

2. Newplacestobe. 100 best hotspots to eat, drink and sleep
Heb je een foodie, designfreak of misschien wel een aantal hipsters in de familie? Dan hebben we goed nieuws voor jou. De populaire hotspotwebsite newplacestobe.com gaat namelijk voor het eerst offline met het boek ‘New Places To Be: 100 best hotspots to eat, drink and sleep’. Dé gids voor wie graag de platgetreden paden verlaat om unieke, hippe en nieuwe adresjes in België te ontdekken. Wie het boek als geschenk krijgt, is even zoet met de 100 adressen in België, telkens voorzien van een bondige beschrijving en inspirerende foto’s.

€ 17,99

3. christmas bucket list - nptb boek

3. Het Smelt – Lize Spit
1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten, maar die keuze is geen keuze…

€ 22,95

het smelt

4. Als je iemand verliest die je niet kan verliezen – Ish Ait Hamou
Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken.

Ish Ait Hamou bedacht voor Te Gek?! een onwaarschijnlijk verhaal. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde. In januari 2016 ging een intensieve campagne van start waarvan Selah Sue het meterschap op zich neemt.

€ 15

ish

5. Oorlog en Terpentijn – Stefan Hertmans
Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen – tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans’ jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman. Het verhaal van een kleine held in de Grote Oorlog die ervan droomde kunstenaar te worden.

€ 15

oorlog-en-terpentijn-stefan-hertmans-boek-cover-9789023494676