< overview
November 30, 2015

CURE YOUR WINTERBLUES,
TRAVEL TO DESTINATION SUN!

Geen zin in de koude en vaak natte winterperiode? Het slechte nieuws: het ergste moet nog komen. Brr – thanks. Het goede nieuws: overwinteren (al was het maar voor een week) in een warm land is tegenwoordig helemaal in. Én betaalbaar! CKS/FRIDAY ging op zoek naar de beste ontsnap-de-winterbestemmingen. Zonne-energie? Check!

We geven het schoorvoetend en met een beetje schaamrood op de wangen toe: de winter is eigenlijk nog nauwelijks begonnen. Toch valt het niet te ontkennen dat de helft van de bevolking nu al aftelt naar de lente. Enkelingen dromen zelfs van zomer editie 2016. Helaas kunnen we niet ontsnappen aan Koning Winter. Of toch… Hello zon, zee & strand – even overwinteren is helemaal oké!

thailand2

Oh man, wàt een land!

Het Midden-Oosten, het klinkt ons vandaag de dag niet altijd even aantrekkelijk in de oren. Maar dan heb je misschien nog niet van parel Oman gehoord. De hoofstad Muscat is een bron van kleurrijke, geurige markten en – hoe kan het ook anders – dito kruiden. Zeer toeristisch is het land niet, maar dat lijkt ons eerder een voordeel. Naast strandliggen en zeedobberen kan je er ook intensief sporten: hiking, trekking, duiken, kameelracen voor de durvers… Voor ieder wat wils!

oman

Betoverend Bali

Een landschap dat je de ogen tweemaal doet knipperen, dat vind je in Bali. Het is ondertussen een populaire reisbestemming geworden, in winter én zomer, maar dat maakt het land niet minder mooi: tempels, paleizen, grotten, rijstvelden, watervallen… De lokale bevolking is er uiterst vriendelijk en altijd in voor een babbeltje. Leukste manier om je voort te bewegen op het idyllische eiland is al snorrend op de scooter. Let wel op voor de aapjes die de inhoud van je rugzak zéér interessant vinden!

bali

(Ge)Zien in Miami

Iets minder warm (lees: tussen 22 en 26 graden), maar daarom niet minder prettig om even te ontsnappen van de winter. Of je nu op het strand wandelt, golven en onmisbare surfplank trotseert of gewoon door de coolste straten wandelt: hier draait alles om zien en gezien worden. En eerlijk? Heel erg vinden we dat niet. Al was het maar om vanop een terras urenlang te turen naar vrouw- en manvolk à la Hilton, Kardashian, Bieber & West (al dan niet met mini-huisdier).

miami

Bountystranden to the rescue

Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee: het is ongetwijfeld het beste medicijn tegen een gure winter. In Kenia vind je, naast The Big Five, talloze oogverblindende stranden langs een kustlijn van maar liefst 500 km lang. Vlakbij Mombassa vind je bekende stranden als Tiwi Beach en Diani beach: bountybeaches en snorkelbaaien om bij weg te dromen. Geen strandligger? Ga tijdens een safari op zoek naar olifanten, buffels, neushoorns, luipaarden en leeuwen!

safari

Couleur Locale

In Gambia is het tijdens december en januari lekker warm (+ 30°C) en zonnig. Hoewel het toerisme er best goed ontwikkeld is (weliswaar zonder safari’s) en het maar een dikke zes uurtjes vliegen verwijderd is van ons Belgenlandje, wordt dit kleine Oost-Afrikaanse land vaak vergeten. Jammer want de zandstranden zijn er mooi en lang, de hotels van uitstekende prijs-kwaliteit en de couleur locale is er bijzonder aanstekelijk. Bovendien zijn de vliegtickets naar dit stukje zwart Afrika een koopje.

beach

Doe eens Dubai

Niet vies van een snuifje luxe? Trek dan naar Dubai. De Verenigde Arabische Emiraten zijn het best te bezoeken in de winter, tijdens de zomer kan je de shopping malls namelijk nauwelijks verlaten zonder er meteen als een verschroeid stuk vlees uit te zien (50 graden is er geen uitzondering). Tijdens de feestmaanden echter is het er aangenaam warm. Dubai is hot in alle opzichten: het is het land van de sjeiks, de parelduikers, prestigieuze gebouwen, snelle wagens al dan niet met luipaard(motief), woestijnen… Bereid je voor om heel af en toe eens met je mond vol tanden te staan, want in Dubai is alles mogelijk.

dubai