< overview
February 11, 2016

DEGREES OF FRIDAY: SPRING VIBES

Ben je ook aan het aftellen naar de zomer? Dan is het helemaal normaal dat je mood afgesteld is op het weer van de dag. Worry no more, want het is alweer februari en dat wilt zeggen dat de winter langzaam aan het verdwijnen is. Hooray!

Hier en daar zie je alweer de eerste spring signs opduiken. De dagen duren langer, de koude voelt niet meer zo koud aan én de zon schijnt vaker. De lente doet werkelijk wonderen voor je stemming! Heb je, net als ons, de neiging om voor donkere kleding te gaan in de winter, dan is het nu tijd voor kleurrijke kledij!

Studies toonden aan dat de manier waarop je je kleedt een directe invloed heeft op je stemming. Wij hebben echter geen onderzoek nodig om dat te weten, we voelen ons immers instant beter met nieuwe kleurrijke kleren! So do you, most probably!

Deze vier combinaties gaan van hartje winter naar hartje lente. Spring vibes alert!

0-5 °C
De lente lijkt mijlenver van ons verwijderd en toch weet je dat hij er aan zit te komen. Goede vooruitzichten in het verschiet, maar ondertussen kan je wel niets veranderen aan dat depressing winterweer. Donkere kleuren en dikkere stoffen zijn nog steeds een must, maar wie houdt je tegen om toch al wat subtiele spring feelings in je outfit te steken? Ga voor frisse accenten die net die extra touch geven. Met metallic kleuren zit je bijvoorbeeld steeds goed. Je hoeft echt niet op Moeder Natuur te wachten om het lentegevoel te laten doorbreken.

WMN_FRIDAYSPORT_1.2.0002_LR

Shop the look!

6-10 °C
Het is nog fris buiten, maar de zon komt toch al vaker piepen. Zalig om de eerste zon te omarmen, maar moeilijk in te schatten of het dan nog steeds freezing cold is, of dat je toch al voor iets lichter kan gaan. All dressed up in levendige lentekleuren is nog niet helemaal aan de orde, maar de lichtjes stijgende temperaturen laten het wel toe om je winteroutfit wat uit te dunnen. Je favo wintertrui mag je nu echt wel opbergen tot volgende winter, maar steek je lichte warme sweaters nog niet té ver weg. Ons advies luidt: go for the best of both worlds. Combineer bijvoorbeeld een dikkere jeans met een luchtiger blousetje.

WMN_FRIDAY_2.5.0002_LR

Shop the look!

11-15 °C
Sun is shining and the wheather is sweet want de vrieskou is nu – letterlijk en figuurlijk – als sneeuw voor de zon gesmolten. De temperatuur klimt gestaag verder en het liefst zou je onmiddellijk volledig zwichten voor de warme zonnestralen. Let it go maar hou er rekening mee dat het ‘s ochtends en ‘s avonds nog flink kan afkoelen en dat het verraderlijk fris kan zijn in de schaduw. In deze periode zijn ‘laagjes’ the key word. Speel met dik en dun, lengtes en volumes en verschillende materialen. Lekker stylish en gewoon handig, zeker als je rechtstreeks na je werk nog een stapje in de wereld zet. Doe daar nog een lichte warme sjaal bij die je beschermt tegen onverwachte frisse wind en je bent helemaal ready to go.

WMN_EASY_1.1.037_LR

Shop the look!

16-20 °C
Zon zon zon en heerlijke temperaturen. There’s no doubt: de lente is in het land en daar zijn we verre van rouwig om. Dat zalige lenteweer vraagt natuurlijk ook om een fikse ommezwaai in de keuze van je outfits. Vanaf nu kan je eindelijk frisse en vitale lentekleuren en luchtige stoffen dragen. Wat denk je van een loose-fitting broek in een lichte stof, een los vestje met olifantenmouwen, zonnebril op je neus en een paar zomerse sneakers erbij? Meer heb je niet nodig nu het op en top lente is! Maar euhm … is it summer yet?

WMN_CITY_1.3.049_LR

Shop the look!