< overview
October 28, 2015

Fancy a coffee boost?
BEYERS COFFEE POP-UP @ CKS Antwerpen

CKS/FRIDAY inspireert graag en gaat dan ook graag samenwerkingen aan met merken die voor ons een perfect match zijn. FNG GROUP hecht veel belang aan duurzaamheid, ecologie en fair trade. Diezelfde waarden vinden we ook terug bij Beyers Koffie, eveneens een Belgisch merk dat als eerste een klimaatneutrale koffie op de markt brengt! De ideale partner in crime dus voor onze coffee pop-up collab!

Koffieklets mag soms wel wat meer zijn dan een koffieklets, dachten we. Daarom zal CKS Antwerpen op zaterdag 31 oktober voor één keer de shop omtoveren tot een heuse koffiebar. Kom tussen 10 en 18 uur langs voor een heerlijk dampend kopje Beyers koffie!

Duurzaamheid van boon tot kopjeGroene koffie Beyers - 1

Iedereen heeft het over klimaatverandering, maar wist je dat ze ook voor koffie de grootste bedreiging vormt? Koffie vraagt immers een specifieke temperatuur, vochtigheid en hoogte om goed te kunnen groeien.

Nu de temperatuur wereldwijd stijgt, heeft de koffieteelt te kampen met veranderende regentijden, extreme droogte, schimmels en andere ziektes, die de koffieteelt bemoeilijken. Klimaatverandering treft trouwens vooral de kleine boeren hard en fair is dat niet bepaald…

(H)eerlijk klimaatneutraal

De uitstoot van broeikasgassen speelt eveneens een rol bij de klimaatopwarming. Koffie telen, verwerken en transporteren kost energie, waarbij CO2 vrijkomt. Om de koffie klimaatneutraal te maken, moet deze uitstoot worden gecompenseerd.

Koffiemerk Beyers koos daarom voor projecten in de koffieteeltgebieden, zoals bosbehoudprojecten in Oeganda. Daar krijgt de plaatselijke bevolking verbeterde houtovens die minder hout verbruiken en dus houtkap tegengaan. Dat is ook weer goed voor de koffiestruik, die bomen en schaduw nodig heeft voor een optimale kwaliteit. Zo ontstaat een nuloperatie voor het klimaat, en zijn de Beyers koffiemerken (als eerste in België) sinds 2015 klimaatneutraal.

“De beste koffie, gemaakt met zorg voor de toekomst."

Over Beyers Koffie

Het private label en familiebedrijf Beyers Koffie werkt met één van de kostbaarste geschenken die de natuur ons geeft: de koffieboon. Hun roots gaan terug tot 1880 en sindsdien verwerken ze de beste bonen tot heerlijke blends. Dat doen ze met heel veel passie en vakmanschap en telkens met het oog op duurzaamheid. Kortom: een combinatie die de beste kwaliteit garandeert. En dat proef je!

Groene koffie Beyers - 3

Beyers Koffie pop-up @ CKS Antwerpen
Korte Gasthuisstraat 1, 2000 Antwerpen
Van 10 tot 18 uur op zaterdag 31 oktober