< overview
May 18, 2016

FESTIVALS TO DISCOVER THIS SUMMER

Het kwik stijgt en de zomer lonkt. En wie zomer zegt, zegt music, fun en vooral … festivals! CKS/FRIDAY zet daarom enkele Belgian must visit festivals en must hear bands op een rij: van hiphop en techno tot indie en pop. These are the festivals and artists to discover this summer!

Vorige zondag maakte o.a. Amélie Lens het festivalterrein van Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren onveilig. Op de mainstage liet ze je kennismaken met haar harde en donkere pounding technomusic.

Waar je Amélie nog kunt spotten in juli? Op Ostend Beach, maar ook op Dour, waar ze de line-up deelt met andere grote kleppers als The Vaccines, Rudimental, Mr. Oizo en Django Django. In augustus serveert ze quality underground music op het Zeebrugse WECANDANCE – Electronic Beach Festival.

 

Voor wie houdt van rap van eigen bodem, is Woodie Smalls hoogstwaarschijnlijk geen onbekende. De jonge knaap is amper 19, en mixt en matcht al moeiteloos chille beats en opzwepende rhymes. Deze next big thing in hiphopland toont alvast wat hij kan op Pukkelpop.

Antwerpenaar Adriaan van de Velde, better known as Pomrad brengt met zijn keytar de eighties een stukje terug. Ontdek zijn dansbare, elektronische en funky tunes op Couleur Café, Dour en op Gent Jazz naast de grote St Germain.

De muzikanten van de Gents-Antwerpse band STUFF hebben een stevige live-reputatie en deden al menig grondvesten daveren met hun vette beats en grooves, en crazy improvisations. Hun jazztronica is vrij uniek in het Belgische muzieklandschap en dus meer dan de moeite waard om te ontdekken. Check them out at Les Ardentes, Rock Herk of op Boomtown, waar ook Het Zesde Metaal, The Black Heart Rebllion en I Will, I Swear spelen.

Bazart kent het klappen van de Nederlandstalige zweep. No worries, de toer van kleinkunst of foute singalongs in schlagerstijl gaan ze niet op. Integendeel. Bazart combineert hedendaagse poppy sounds met straffe lyrics in strak AN. Bewonder deze vijfkoppige bende met hoog testosterongehalte op Rock Werchter of Pukkelpop.

Tsar B is hot and happening. Justine Bourgeus werd al tot ‘Queen van de Belgische indie-scene’ uitgeroepen en kan dus niet ontbreken op verschillende podia tijdens de Belgische festivalzomer. Wie haar live aan het werk wil zien, trekt in mei naar het Big Next Festival in Gent, naar Borgerwood in Antwerpen of naar de weide van Pukkelpop. Bow down and prepare for deep basses.

Weet je trouwens nog helemaal niet wat aan te trekken tijdens de festivals? Éen ding staat vast: de bandana is hét fashion item van de festivalwei deze zomer! Lees er hier alles over!

Siam - bandana look - friday - smile high