< overview
September 2, 2015

FRIDAY GOES CITYVIEW: MEET THE DESIGNERS

FRIDAY betekent afspreken met je vrienden of je lief, een leuke outfit aantrekken en zin hebben om erop uit te trekken. En waar doe je dat het best? In de stad natuurlijk! Het creatieve bureau Canjotto vertrok vanuit deze gedachte en ontwierp FRIDAY City View. Meet our fabulous designers now: hier in ons interview, maar ook live aan het werk in de winkel!

Twee dames met pit, Eliza en Isabelle, bundelden hun talenten en creëerden FRIDAY City View: een reeks hippe, hedendaagse tekeningen van een metropool vol leven en beweging – a.k.a. the city you live in!

BIO ELIZA PEPERMANS
the illustrator
>> Lives in Ghent, studied in Brussels, worked in London.

>> Illustrates for De Morgen, De Standaard, NRC, Canjotto.
Een city girl in hart en nieren. Geïnspireerd door het bruisende stadsleven en de Belgische mode. Tekende in samenwerking met Canjotto CITY VIEW voor FRIDAY.

BIO ISABELLE VERMAST
the art director
>> Lives in Ostend & Bruges.

>> Founded Canjotto Communication in Ghent.
Canjotto staat voor linkshandig in het Portugees en dat linkt Isabelle graag aan het werk van haar en het team: communicatiecampagnes met een eigenwijze twist.

FRIDAY wist een gaatje in hun drukke agenda te strikken en ging in gesprek.

Wat doen jullie precies voor CKS & FRIDAY?

Isabelle: We werkten een stoere city look uit voor FRIDAY met tags-labels, totebags, etalages… Het was onze bedoeling een atmosfeer te creëren die de juiste FRIDAY-vibe weergeeft.

Eliza: Ik maakte de tekeningen die je overal zal terugzien. We gingen op zoek naar iets hip en hedendaags, aantrekkelijk voor de jonge, actieve vrouw.

We dachten na over wat ‘vrijdag’ nu eigenlijk echt betekent voor vrouwen. Telkens kwamen we op hetzelfde terug: energie die vrijkomt na een week studeren of werken.

En toen ontstond City View… Vanwaar kwam de inspiratie?

 Eliza: We dachten na over wat ‘vrijdag’ nu eigenlijk echt betekent voor vrouwen. Telkens kwamen we op hetzelfde terug: energie die vrijkomt na een week studeren of werken. Je hebt dan zin om met je vriendinnen af te spreken, op date te gaan met je lief, een leuke outfit aan te trekken… En waar doe je dat het best? In de stad. Een plek vol leven en beweging!

Isabelle: We zijn vertrokken uit foto’s van New York, skylines en de ruwe graffitisfeer.

Eliza: We hebben geprobeerd om die beelden op een abstracte-grafische manier weer te geven: het speelse karakter van de lijnen geeft het gevoel van een grootstad goed weer.


canjotto eliza pepermans friday art designSchrijvers hebben soms eens te kampen met een writers block. Is er bij jullie soms sprake van een design block?

Isabelle: Computer uit en naar buiten gaan is de oplossing. Als het even kan zelfs meteen op zee met een zeilboot!

Eliza: Je moet inderdaad iets compleet anders doen dan. Ik geef de planten water, drink een koffie of ga wandelen met m’n hondje: even aan iets anders denken.

In welke zin hebben jullie geluk met elkaar als collega’s?

Eliza: Isabelle en ik zitten op dezelfde lijn: ik kan goed aanvoelen wat ze bedoelt als ze me vraagt iets te tekenen.

Isabelle: Met Eliza kunnen we heel vlot brainstormen en gedachten uitwisselen. Ze is erg gedreven en blijft werken tot alles helemaal klopt!

Wat zijn jullie grootste successen tot nu toe?

 Eliza: Mijn grootste succes is dat ik stilaan een soort rust in mijn tekenen heb gevonden. Ik hoef niet te lang meer te twijfelen of eindeloos te schetsen. Ik vlieg er meestal in en kom vrij snel tot een bevredigend resultaat!

Isabelle: De campagnes voor 125 jaar Kusttram, het logo van de grote post, Beaufort2015… Ik ben best trots op heel wat projecten. Maar mijn allergrootste succes? Mijn drie zonen!

En last but not least, busy women hebben ook guilty pleasures: we luisteren…

Isabelle: Chocolade! Bouchées, vrees ik…

Eliza: Frietjes! En hondjes!

Benieuwd naar het artwork van deze FRIDAY-ladies? Ga zélf een kijkje nemen in de winkel en misschien zie je Eliza wel live aan het werk in onze etalages. Én neem je – volledig gratis – een City View totebag mee naar huis!  Meer info lees je >> HIER <<