< overview
April 1, 2016

GIVE IT UP FOR OSCAR SANTOS

Zijn volledige naam is Luis Oscar Santos Figueroa, maar dat mag je gerust inkorten tot Oscar Santos. Deze twaalfjarige knaap is half-Mexicaans, half-Belgisch, en houdt zich al vier jaar bezig met dj’en. The Voice Kids zette zijn wereld (en die van ons) al op zijn kop, want hij weet perfect how to spin the records. Watch out Tomorrowland, want Oscar Santos is here to stay!

OscarSantos-3-aWaarom heb je voor deze hobby gekozen?
Mijn papa heeft een draaitafel, en toen ik klein was vond ik dat heel cool. Op mijn achtste begon ik zelf muziek te maken, maar toen was dat nog gewoon wat experimenteren met loops. Ik werkte vooral met de computerprogramma’s Garageband en Logic Pro X, tot ik Fruity Loops Studio ontdekte, dat ik nu nog altijd gebruik.

Ik merk dat dj’en geen alledaagse hobby is, en dat meisjes zich er niet echt mee bezighouden. Er zijn wel meer en meer mensen die ermee beginnen. Toch is het zeker geen hobby die voor iedereen is weggelegd. Veel mensen uit mijn klas vragen zich zelfs af waarom ik me ermee bezighoud. Ze vinden het maar saai en ingewikkeld.

Tijdens het draaien draag ik niet echt speciale kledij. Eigenlijk kies ik altijd voor alledaagse kleren die makkelijk zitten.

Wat is je favoriete muziekgenre?
Dat is natuurlijk elektronische muziek, maar er bestaan veel subgenres. Degene die er voor mij uitspringen, zijn big room house (zoals Dimitri Vegas), progressive house (zoals Avicii) en future house (zoals Oliver Heldens).

Hardwell, een Nederlands dj-producer die vooral actief is op het vlak van dance en house, is de dj naar wie ik het meeste opkijk. Zijn muziek klinkt fantastisch en zijn sets zijn ongelofelijk goed. Wist je dat de helft van alles wat hij verdient naar United We Are Foundation gaat, zijn eigen goede doel? Met het geld laat hij funderingen voor scholen bouwen in derdewereldlanden.

>> SHOP THE LOOK <<

OscarSantos-1-a

>> SHOP THE LOOK <<

Ik zat ooit op een chatforum waar echt professionele en bekende producers zoals Maddix, Alpharock en Hardwell tips & tricks aan beginnende dj’s geven. Maddix gaf me toen zijn promomailadres. Als ik hem een mailtje stuur met een nieuw nummer, krijg ik meestal een bericht terug met commentaar en tips.

OscarSantos-4-aWanneer je helemaal tevreden bent over een remix, doe je dan ook mee aan wedstrijden?
Af en toe schrijf ik me in voor een remix-contest. Bij zo’n wedstrijd krijg je de kans om een track te remixen en die te uploaden in een soort playlist. Daarna kunnen mensen dan stemmen op je remix. Ik deed laatst nog mee met zo’n contest, en eindigde als vierde!

Met een remix, die ik zelf maakte van Lana Del Reys ‘Summertime Sadness’ zette ik voor The Voice Kids samen met Jasmine en Kitana de studio helemaal op zijn kop!

Hoe zie je de toekomst? Wil je van het dj’en je beroep maken of heb je een andere droom?
Mijn grootste droom is om nummer 1 te worden in de dj Mag Top 100 en om op de main stage van Tomorrowland te staan. Ook wil ik ooit draaien op Ultra Music Festival in Miami en op Summerfestival in Antwerpen. Je ziet, ik wil heel graag van mijn hobby mijn beroep maken. Momenteel heb ik wel al op een paar kleine festivals gespeeld, dus ik ben redelijk goed op weg!

> SHOP THE LOOK <<