< overview
October 20, 2015

HOW TO GET WINTERPROOF IN 9 STEPS

Voor de ene is het heugelijk nieuws, de andere kijkt er niet zo naar uit. Maar één ding staat vast: de winter komt eraan. Heb jij je voorraad chocolade en je flanellen pyjama al klaargelegd? Ge-wel-dig. Maar met deze cosy-at-home-tips maak je je (t)huis écht winterproof – you’re welcome!

Het weer verandert binnenkort weer van gezellig gezomer naar kil, koud en koel. Dat zijn net iets te veel k’s om goed te zijn – en neen, we hebben het niet over de tv-show. Maar het is niet omdat het weer buiten ons angstaanjagend humeurig maakt, dat we het binnen niet ongelofelijk gezellig kunnen maken.

Deze tips helpen je alvast de juiste sfeer te creëren!

Waan je in Canada

Prachtige weidse, witte landschappen en frisse, groene dennen … Helaas, van een pittoresk Canadees landschap genieten we maar zelden in ons regenachtige Belgenlandje. Gelukkig kunnen we wel gewoon lekker doen alsof: ga voor de Canadian Cabin-look!

 

  1. Leg meer dan één warme plaid klaar met geblokt of geruit motief, zowel in de sofa als op je bed. Zachte kleuren en wollige texturen maken de woonkamer winterproof.

 

  1. Haal een rendier in huis: een leuk (pluchen) hoofd – al dan niet met gewei – aan de muur, een fake velletje op de vloer of een miniversie als vroeg kerstaccessoire.

c9e7f282bebce0c14e151b97f29e6a7e

 

  1. Geen prachtige, rustieke plankenvloer in huis? Gebruik hout in de vorm van kaarsenhouders, schalen of bijzettafeltjes.

 

Lighten up

’s Ochtends blijft het langer donker en ’s avonds is het daglicht sneller verdwenen. Zo gebeurt het vaak dat je dagen aan een stuk geen enkel moment van het daglicht hebt genoten. Maak daarom van je huis een warme oase om heerlijk in te ontspannen na een lange en vaak donkere werkdag.

 

  1. De kans dat je een haardvuur kunt aansteken, is eerder klein, maar leuke lampjes en kaarsen do the trick. Kies voor de duurdere geurkaars: ze ruiken écht goed en gaan langer mee dan een standaard theelichtje.

 

38db9f57fc094a2b2f86250786f994a7

 

  1. Kun je wél nog van een streepje daglicht genieten overdag? Zorg er dan voor dat je de gordijnen aan de west- en zuidkant van je huis openlaat om te genieten van een winterzonnetje. Zodra het donker wordt, mag alles dicht om de warmte binnen te houden.

 

Relax, take it easy

Geen beter seizoen dan de winter om het wat rustiger aan te doen. Omarm de korte dagen door uit te rusten en je zowel fysiek als mentaal op te laden.

 

  1. Haal goede verzorgingsproducten in huis. Scrubs, cleansers, moisturizers, treatments, masks … CKS/FRIDAY ging een samenwerking aan met Formula 10.0.6: een lijn verzorgingsproducten met verse, natuurlijke ingrediënten die voor een clear, healthy skin zorgen. Vanaf nu exclusief in België verkrijgbaar in deze 5 CKS winkels: Antwerpen, Hasselt, Knokke, Maastricht en Waasland.

CKS_accessoires_29

Is het je een raadsel wat deze producten nu precies voor jou en jouw kostbare huid betekenen? Check het interview met Formula 10.0.6 brand manager Anette, ze verklapt je enkele geheimen over het merk!

 

  1. Zorg ook voor een aantal luxeproducten bij het bad. En ja, daar horen stapels magazines en een glas goede wijn ook bij. Of voor de nerds onder ons: zet je tablet met Netflix (op voldoende afstand) in de badkamer. Geen bad thuis? Trakteer jezelf op een wellnessbezoek!

 

  1. Work that winterbody. De kans is groot dat kledingstukken met bitter weinig stof (lees: bikini’s, mini-jurken en playsuits) de komende maanden wegkwijnen in je kleerkast – maar laat dat geen excuus zijn om work-outs te skippen. Integendeel, het is dé tijd van het jaar om met roodaangelopen en bezweet gezicht rondjes te lopen in het park: alleen gelijkgestemde diehards en hondenbaasjes kruisen je pad!

 

  1. Trakteer jezelf op comfort food. En dan hebben we het niet over afhaalchinees of pizza delivery. Wissel die kleurrijke zuiderse groenten, frisse salades en exotisch fruit om voor heerlijk warme en voedzame winterkost. Afsluitbare glazen bokalen met noten, bloem, koffiebonen, pasta en muesli geven je keuken bovendien een gezellige look.

photo-1432139555190-58524dae6a55

Koning Winter, we believe we are ready for you!