< overview
May 25, 2016

How to live small & stunning

Een leven in the city gaat vaak gepaard met leefruimtes die aan de kleine kant zijn. Een behoorlijke challenge voor onze creativiteit, want hoe laat je een kleine kamer groter lijken en hoe maak je optimaal gebruik van een ruimte? Zelfs de kleinste ruimtes kunnen er stunning uitzien dankzij deze smart tips & tricks.

Think big, live small
De size van ruimtes kun je niet zomaar veranderen. Maak daarom op een slimme manier gebruik van kleuren en laat een kamer groter ogen. Lichte tinten weerkaatsen het licht en creëren een gevoel van openheid. A must-do voor kleine ruimtes. De term moiré-effect komt van het Franse moiré, waarmee textiel met een waterachtig effect wordt bedoeld. Deze eigentijdse look zie je als geen ander in de spiegelende structuur van de muurbekleding Illusion, die ruimtes instant vergroot. Let’s get hypnotized door de glinsterende kleuren en het betoverende, golvende patroon.

Illusion uit de collectie Mirage van Arte, 22 kleurvariaties. Prijs op aanvraag.

Arte_KG_Mirage_Illusion3

Pastel is pretty
Kleuren hebben een belangrijke invloed op de ruimtelijke ervaring van een kamer. In kleine ruimtes kies je het best voor satijnverf: die weerkaatst het licht optimaal en heeft een vergrotend effect. Terwijl donkere kleuren licht absorberen, laten lichte kleuren de ruimte opleven. Alle muren wit schilderen lijkt logisch, maar is toch niet de beste oplossing. Witte kamers kunnen snel steriel en koud aanvoelen. Daarom doen pastel shades het schitterend in kleine ruimtes. Ze voelen minder koud aan en hebben een extra lichteffect. De pasteltinten van het Fresh and Airy-kleurenpalet van Levis Ambiance 2016 bijvoorbeeld, zijn ideaal. De lichte kleuren combineren bovendien heel mooi met de tinten uit het kleurenpalet Basics & Whites.

Levis Ambiance. € 54,40 voor 2,50 liter.

Levis_Ambiance16_14 Fresh and Airy

Eén met de vloer
De vloer is een van de belangrijkste elementen in je huis en heeft dan ook een grote invloed op de uitstraling en het ruimtegevoel van je woning. De extra lange en brede planken van Pulse, de nieuwe vinylcollectie van Quick-Step, spelen perfect in op de nood om je woning spacious te laten lijken. Door eenzelfde vloer zoveel mogelijk door te trekken, staan ruimtes optisch meer met elkaar in verbinding en krijg je een open gevoel. Optical illusion much?

Pulse van Quick-Step, 20 verschillende designs. Vanaf € 39,99/m².

Quick-Step_Pulse (2)