< overview
June 16, 2016

HOW TO MAKE YOUR CITYGARDEN STUNNING

Dat stadstuintjes meestal niet groot geschapen zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. Hun afmetingen heb je jammer genoeg niet in de hand, hun gezelligheidsfactor wél. Deze eenvoudige tips & tricks toveren je stadstuin, balkon en (dak)terras in no time om in een groene oase. Watch & learn!

Wie in de stad woont en graag de natuur in huis haalt, kon in 2015 al de succulentsminicacti en airplants omarmen. Nu het lente is, is het tijd om outdoors te gaan.

Greenterior
Plant loving creatives Bart Kiggen en journaliste Magali Elali, die de wekelijkse rubriek ‘Trek uw Plant’ verzorgen in De Morgen Magazine, vatten het mooi samen in het voorwoord van hun boek ‘Greenterior’: “Ondanks de verstedelijking zien we een nieuwe, groene revolutie. Planten zijn hot.”

Greenterior_DEF_LR_Cover_rgb

Chase the sun
Niet alle planten zijn gelijk qua onderhoud. Heb je weinig tijd om je planten water te geven en ze te verzorgen, ga dan voor vetplanten. Ze hebben weinig aandacht nodig en zien er nog funny uit ook. Ligt je stadstuin, terras of balkon het gros van de dag in de schaduw, dan doe je zonnekloppende planten geen plezier. Schaduwminnende planten zijn bijvoorbeeld hortensia’s en vlijtige liesjes. Is je plekje groen gezegend met veel zon, ga dan voor rode valeriaan en jasmijn.

www.homeandgarden.nl
© www.homeandgarden.nl

Urban jungle
De nieuwe generatie terrasplanten is niet alleen mooi, maar ook verrassend makkelijk te onderhouden. Met een beetje creativiteit maak je van je terras, balkon of binnenplaats een groene oase, zonder veel ruimte te verliezen. De verticale tuin is daarvoor de geschikte oplossing. Niet alleen omdat een muurtuin onderhoudsvriendelijker is dan een gewone tuin (bye bye onkruid), ook je huis gaat erop vooruit. Denk maar aan de isolatie die zo’n muurtuin meebrengt.

Pinterest: Glamour Brasil
© Pinterest: Glamour Brasil

Eat your greens
In de lente zoeken we de buitenlucht op — of we nu een terras, patio of tuin hebben of niet. Wist je trouwens dat je ook kunt tuinieren zonder tuin? Dankzij het grote aanbod aan kweektafels of moestuinbakken zaai je om het even waar je eigen kruiden of eetbare bloemen. Handig om mee uit te pakken tijdens een etentje!

pietmoodshop.be

Optical illusion
Plaats de planten in je binnentuin of patio strategisch zodat je kunt spelen met kleuren en patronen. Donkere planten kun je bijvoorbeeld achteraan zetten om diepte te creëren. Lichtkleurige planten, die je vooraan plaatst, doen de oppervlakte dan weer breder lijken. Ook spiegels doen het goed om licht te reflecteren en de oppervlakte groter te doen lijken. It’s all about optical illusion baby!

photo-1443310759214-c6437ad58844