< overview
November 10, 2015

Hung over, not anymore!

Schrap de zin ‘Dit wordt een zondag met hoofdpijn’ na het lezen van dit artikel voorgoed uit je woordenschat, want met deze tips smelten je katers in no time als sneeuw voor de zon! Ontdek welke hangover cures je zullen helpen, en welke too good to be true zijn.

DIT HELPT!

 1. food before drinks

Een midnight snack na het feesten is meestal niet zo’n goed idee. Zorg ervoor dat je maag gevuld is voor je gaat dansen. Je lichaam absorbeert alcohol namelijk sneller wanneer die terechtkomt in een lege maag.

hamburger

 1. hydrate!

Drink voor het slapengaan een groot glas water. Alcohol droogt je lichaam uit en dus moet je het rehydrateren met (kokos)water, fruit- en groentesapjes of een sportdrankje, want die bevatten veel zouten en mineralen. Een pure opkikker!

 1. don’t mix & match

Een klassieker, maar toch! Afwisselen tussen drankjes doe je het best met water, niet met een ander alcoholisch drankje.

 1. drink slow, homie

Je kent het wel: je gaat uit met vrienden en iedereen betaalt een rondje. Niet iedereen drinkt even snel, dus wanneer je glas nog halfvol is, kan het zijn dat je alweer een nieuw drankje in je hand geduwd krijgt. Meteen je oude drankje binnengieten is dan het eerste wat in je opkomt, maar dat zul je je de ochtend nadien waarschijnlijk wel beklagen …

drinks

 1. skip those cigarettes

Wetenschappers van het blad Journal of Studies on Alcohol and Drugs bewezen na onderzoek dat mensen die heel veel drinken en roken een groter risico lopen om de volgende dag een kater te hebben dan mensen die niet roken, maar wel veel drinken. Ook was de kater van mensen die veel dronken en veel rookten heftiger. Don’t say we didn’t warn you for this one!

 1. don’t let the bed bugs bite

Slaap is het beste cadeau dat je je lichaam kunt geven na een avondje stappen. Je lichaam heeft namelijk rust nodig om de hoeveelheid alcohol te verwerken. Wanneer je slaapt, merk je trouwens niets van dat belabberde gevoel. Winning!

 1. breakfast for champions

Start je dag met wat honing op een toastje. Honing is rijk aan antioxidanten en breekt daardoor de alcoholresten in je lichaam af. Door de fructose krijgt je suikerspiegel dan weer een boost.

honey

 1. banana baby

Wist je dat bananen een wondermiddel zijn tegen katers? Dankzij hun hoge magnesiumgehalte ontspannen je bloedvaten. Zo kalmeer je je geïrriteerde maag, verdwijnt je hoofdpijn en worden de nodige suikers weer aangevuld. Ook het kalium helpt de alcoholresten in je lichaam te bestrijden. Hooray for bananas!

banana

 1. Scrubs, cleansers, moisturizes, treatments, masks

Haal goede verzorgingsproducten in huis. CKS/FRIDAY ging onlangs een unieke samenwerking aan met Formula 10.0.6: een lijn verzorgingsproducten met verse, natuurlijke ingrediënten die voor een clear, healthy skin zorgen. Vanaf nu verkrijgbaar in de CKS-shop. Is het je een raadsel wat deze producten nu precies voor jou en jouw kostbare huid betekenen? Check het interview met Formula 10.0.6 brand manager Anette, ze verklapt je enkele geheimen over het merk!

CKS_accessoires_29

DIT HELPT WAARSCHIJNLIJK NIET!

 1. Het sap van augurken drinken. In Polen is het de populairste remedie tegen een kater.
 2. Een ‘lekker’ gepocheerd eenden-embryootje. In de Filippijnen zijn ze er verzot op, onze maag keert er spontaan van om.
 3. Voor de Britten is er maar één remedie tegen een kater: the hair of the dog that bit you. De truc is niet meer dan je katerdag opnieuw te beginnen met het drankje waarmee je de avond voordien eindigde. Yuk!