< overview
August 7, 2015

Iconic Kid Fran: you see her rollin’

Fran (12) trok haar skeelers voor het eerst aan toen ze amper vier jaar oud was, sindsdien is ze niet meer weg te slaan van de snelle sport. Tijdens het Belgisch Kampioenschap behaalde ze reeds een zilveren medaille… Het loopt duidelijk op wieltjes voor deze fast girl!

Vertel ons eens iets meer over je sport, Fran. Hoe ben je ooit begonnen?

Ik was 3,5 jaar toen ik mijn allereerste skeelers cadeau kreeg van mijn ouders. Het was eigenlijk een evidentie: mijn oudere broer en zus hadden de smaak ook al te pakken.

Waarom vind je je sport zo geweldig?

Ik hou ervan om snel te gaan en bij skeeleren vlieg je soms echt vooruit, zeker in het peloton. Je moet behendig zijn, inzicht hebben tijdens de koers en niet onbelangrijk: tactisch kunnen denken. Dat maakt het extra spannend!

Zijn er soms minder leuke momenten?
Vallen is natuurlijk nooit tof… Maar het hoort erbij. Ik ben ook best een beetje koppig, vallen of niet: ik houd vol.

Naar wie kijk je het meeste op?

Dat moet wel mijn zus Stien zijn! Ze was al op vijf verschillende afstanden Europees kampioen en tijdens de ploegkoers zelfs wereldkampioen. Stien mocht ook naar Argentinië voor het WK skeeleren, ze won er brons!

Waar droom je nog van?

Natuurlijk wil ik eeuwig gezond blijven, maar meervoudig wereldkampioen worden is toch mijn grootste droom!