< overview
October 6, 2015

ICONIC KID MARTHE: SHE DARES TO JUMP

Marthe (13) klom voor het eerst op haar fiets toen ze vijf jaar oud was. Enkele jaren later stapte ze voor het eerst op een vliegtuig en vloog 26 uur richting wereldkampioenschap BMX in Nieuw-Zeeland. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. We proudly present you: Marthe, een kampioen met pit!

Vertel ons eens iets meer over je sport, Marthe. Hoe ben je ooit begonnen?

Toen ik vijf jaar was, kroop ik voor het eerst op de BMX. Mijn broer deed het al, dus dat wou ik als kleine zus ook wel eens proberen. Ondertussen zijn we acht jaar verder en ik ben er nog altijd zot van!

Over bergen springen, dàt geeft een kick!

Wat vind je dan zo geweldig aan het BMX’en?

Het is geen gemakkelijke sport, maar dat maakt het net zo leuk. Je moet best wel wat durven als je op een BMX stapt. Kunnen focussen is ook heel belangrijk, het vergt heel wat concentratie om een parcours uit te rijden met de nodige snelheid – gelukkig ben ik een perfectionist, zeker tijdens het rijden. Het coolste is over bergen springen: dat geeft écht een kick!

Zijn er ook minder leuke momenten?

Mijn perfectionisme kan soms ook in m’n nadeel zijn… Ik wil vaak dat alles meteen lukt, maar natuurlijk gaat dat niet altijd. Ik vind het lastig om me daarbij neer te leggen.

Wat is jouw favoriete outfit*?

In mijn vrije tijd draag ik graag hippe kledij: een mix van urban en rock, het mag best een tikkeltje stoer zijn. Tijdens het BMX’en is dat eigenlijk ook het geval: mijn harnas, helm en handschoenen.

Wat is jouw grootste droom?

Het is niet zo evident in mijn sport, maar ik hoop dat ik van mijn hobby mijn beroep kan maken. Ik wil er echt mee verder gaan en meedoen aan alle grote wedstrijden en dan uiteraard zo hoog mogelijk op het podium geraken!

Waarop ben je trots?

Ik ben echt trots op mijn wereldtitel BMX (behaald in 2014). Hopelijk volgen er nog meer!

*  Benieuwd naar Marthe’s volledige outfit? Speciaal voor de gelegenheid kroop ze in een stoere, zwarte jeans en bijpassende long sleeve. Een warme jas is natuurlijk ook altijd handig in de frisse buitenlucht… En wie zei ook al weer dat kleedjes niet stoer zijn? Guess what: bij Marthe is het gewoon cool. De sjaal en muts met panterprint maken het geheel af! Neem een kijkje in de CKS-webshop voor meer inspiratie!