< overview
October 13, 2015

ICONIC KID RENS:
HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER

Al acht jaar zoeft Rens Van Pelt (13) uit Putte over de karting circuits. Hij traint meerdere keren per week en neemt geregeld deel aan wedstrijden in het buitenland. Het Belgische karting circuit beschouwt hem nu al als hét supertalent. Het gaat hard voor Rens. Zijn droom? Formule 1-piloot worden.

Vertel ons eens iets meer over je sport, Rens. Hoe ben je ooit begonnen?

Mijn papa was vroeger ook een goede karter. Op een dag vroeg hij me te komen kijken naar een wedstrijd in Antwerpen. Toen wist ik dat ik deze sport ook wilde beoefenen. Ik doe dit heel graag.

Iconic Kid rens 2

Wat vind je dan zo geweldig aan het karten?

De snelheid en adrenaline die karting me geven zijn echt met niets vergelijkbaar, al komt een spannende tocht door een moeras met m’n klasgenoten wel dicht in de buurt.

Zijn er ook minder leuke momenten?

Soms val je, of heb je een botsing. Dat moment is altijd erg stresserend omdat je natuurlijk niet wilt verliezen. Gelukkig ben ik een zeer rustig persoon: als ik val, verlies ik nooit de controle. Zo snel mogelijk opnieuw rechtstaan is op dat moment het enige waar ik aan denk!

Wat is jouw grootste droom?

Ooit wil ik racen in een Formule 1-bolide. Voor Belgen is dat niet makkelijk omdat er zich weinig sponsors aanbieden om deze sport te steunen. Je moet veel talent en geluk hebben om te mogen meerijden in het F1-circuit.

Iconic Kid rens 1

Rens draagt tijdens zijn vrije tijd makkelijk zittende kledij, zoals deze long sleeve T-shirt, deze sweater of deze jeans.