< overview
August 3, 2015

Iconic Kid Liam: bitten by the cross bug

Liam Everts, de elfjarige zoon van tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts, is net zoals zijn vader gebeten door het motorcrossvirus. It’s in the family! Tijdens het weekend van 11 en 12 juli 2015 mocht het jonge motorcrossgeweld zijn eerste wereldkampioenschap rijden op het circuit van El Molar in Spanje. Daar finishte hij op de twaalfde plaats in de 65 cc-klasse! Een naam om te onthouden…

– Vertel ons eens iets meer over je sport, Liam. Hoe ben je ooit begonnen?
Toen ik vier jaar oud was kreeg ik een moto van mijn ouders. Ik keek erg op naar mijn papa en werd meteen gebeten door het crossvirus. De spanning, snelheid, het springen en de motorbeheersing zijn de zaken die ik het meest aantrekkelijk vind in mijn sport. Dat mijn papa tien keer wereldkampioen geworden is, maakt het natuurlijk nog leuker!

– Hoe ga je om met tegenslagen op sportief vlak?
Als ik een wedstrijd minder goed gereden heb, ben ik ontgoocheld en moet ik daarmee leren omgaan. Dat is niet altijd even makkelijk met een papa en een opa die over je schouder meekijken. Ze geven me regelmatig waardevolle feedback, al pushen ze me zeker niet.

 

– Hoe zou je je karakter of persoonlijkheid omschrijven?
Ik bezit over een grote portie doorzettingsvermogen. Dat komt goed van pas om mijn droom te verwezenlijken: wereldkampioen worden. En dat liefst elf keer in plaats van tien. Eén overwinning meer dus dan mijn papa!

– Wat is de leukste plek waar je al op reis geweest bent en overkwam je er ooit al eens een spannend avontuur?
Brazilië! Omdat het er lekker warm is en je er goed kan ontspannen.Het is echter niet altijd even leuk, dat reizen. Tijdens één van onze reizen (toen we onderweg waren naar Bratislava), moest onze vlucht een noodlanding maken. Een nare herinnering. Toch heb ik geen vliegangst. Mijn strafste buitenlands avontuur vond plaats in Amerika. Daar mocht ik mee competen in de KJSC Cup én behaalde ik er een podiumplaats!