< overview
November 3, 2015

KATTENOOG, NOT FOR SISSIES

Emma Verlinden is amper 15 jaar oud. Toch heeft ze al heel wat op haar palmares staan. De creatieve duizendpoot deed acteerervaring op in de musicals Oliver en Annie, en is vooral bekend als Nola uit de speelfilm Labyrinthus. In de vtm-reeks Kattenoog vertolkt ze de rol van Robin, een meisje dat houdt van avontuur en griezelen.

Vertel ons eens iets meer over jezelf, Emma. Hoe heb je de acteerkriebels gekregen? 

Ik ben eigenlijk thuis begonnen met acteren, gewoon gezellig in de living met mama een beetje toneel spelen. Van haar heb ik de liefde voor het acteren met de paplepel meegekregen. Ze speelde ook toneel toen ze jonger was. Later deed ik mee in enkele musicals (Oliver en Annie, red) en natuurlijk in de film Labyrinthus. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik heb enorm veel bijgeleerd van de regisseur van Labyrinthus (die ook de regisseur is van Kattenoog, red) omdat het mijn eerste camera-ervaring was. Het smaakte onmiddellijk naar meer!

Wat betekent het voor jou om in Kattenoog te acteren? 

Toen ik te horen kreeg dat ik in de serie mocht meespelen, was ik meteen enthousiast. Dat enthousiasme is tijdens het draaien alleen maar groter geworden. Iedereen ging er met de volle goesting voor, en dat vond ik geweldig. Ik had een supertoffe tijd en heb er fantastische vriendschappen aan overgehouden. Voor mij is Kattenoog een geweldig avontuur om nooit te vergeten!

Emma Verlinden - kattenoog 4 

Kun je ons wat meer vertellen over je personage in Kattenoog?

Ik vertolk de rol van Robin, een meisje dat in het dorpje Kattenoog woont. Zowel Robin als haar vrienden, Simone en Eli, zijn echte griezelfans. Ze houden ervan om ’s nachts op het kerkhof rond te lopen en elkaar een beetje bang te maken, al laat Robin zich niet zo gemakkelijk beetnemen. Ze is eerlijk en best wel slim. Op cruciale momenten neemt zij de leiding. Of ik op haar lijk? (lacht) Ik denk dat je dat beter aan mijn vrienden en familie vraagt.

Hoe heb je je voorbereid op de rol?

Ik heb het script meerdere keren gelezen en ben daarna op zoek gegaan naar de typische karaktertrekken van Robin. Daarnaast heb ik veel nagedacht over hoe Robin tegenover alle andere personages in het verhaal staat. Hoe de vriendschap tussen Robin en Simone eruit ziet bijvoorbeeld, hoe de band met haar mama en oma is … Ook in het dagelijkse leven heb ik me vaak afgevraagd: ‘Wat zou Robin daarvan zeggen?’ of ‘Wat zou Robin nu doen?’ Op die manier leer je je personage heel goed kennen.

Emma Verlinden - kattenoog 2b

Ben je naast acteren ook nog op een andere manier creatief bezig?

Veel van mijn vrije tijd gaat naar muziek. Ik speel nu al acht jaar piano en vijf jaar dwarsfluit. Daarnaast zing ik ook heel graag samen met mijn jongere broer Warre. Samen vormen wij het cabaretduo Warremma, een familieproject waar we zoveel mogelijk mee proberen op te treden. We werken er allemaal aan mee. Mama en papa schrijven de teksten, mama bedenkt de melodieën, ik sta in voor de pianobegeleidingen en Warre en ik brengen het resultaat dan uiteindelijk voor het publiek. We hebben er samen al heel veel plezier aan beleefd!

Wat wil je nog bereiken? 

Dat is misschien wel de moeilijkste vraag van allemaal. Ik wil vooral blijven doen wat ik graag doe, zoals nu. Acteren – zowel op het podium als voor de camera – musiceren, zingen, optreden met Warremma …

Emma Verlinden - kattenoog 3

 

In de serie draagt Emma deze kleren van CKS:
– Sweather Sloth
T-shirt long sleeve Mask
Trousers long Tyro
Sweater Bonnim