< overview
August 4, 2015

10 x cosy coffeeplaces

Dat Belgen koffieliefhebbers zijn, wisten we al, maar waar zijn de gezelligste koffiebars gelegen die je koffie-verslaving alle eer aandoen en er nog eens leuk uitzien ook? Tien gouden tips:

1. TRUE BEANS – Gent

Je dacht alle koffiebars in Gent te kennen? Think again! True Beans is letterlijk het paleis der koffiebars. Een warm interieur van hout, goud, een tikkeltje Scandinavisch design en pastelkleurige kussens versmelten samen tot een unieke sfeer. Binnen waan je je een royal door het goudkleurige servies. Tijdens zonnige dagen schuift het vitrineraam volledig open.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - true beans

2. BAR BIDON – Gent

De hele dag zon op het terras van Bar Bidon: de koffiebar/fietsenhandel aan de Gentse Beestenmarkt voorziet naast warme drankjes ook frisse homemade limonades. Ideaal om van te slurpen in één van de uitnodigende ligstoelen.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - bar bidon

3. KINGKONGCOFFEE – Hasselt

Voor échte koffie ben je bij KingKongCoffee aan het juiste adres: slow coffee, double espresso, machiatto of flat white? Hier vind je enkel the real deal. Het kleurrijke terras is dan ook ideaal om van het zwarte goud te genieten.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - king kong coffee

4. PELOTON DE PARIS – BICYCLE BAR – Mechelen

Peloton de Paris is de perfecte pitstop voor de sportievelingen onder ons. De Provençaalse binnentuin van deze fietsbar is de ideale ontspanning na een lange tocht, maar uiteraard is de ‘gewone’ voetganger ook welkom voor een koffietje, fris biertje of kleine hap.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - peloton de paris

5. BUCHBAR – Antwerpen

Buchbar in één zin omschrijven? Een boekenwinkel met een boeiend aanbod, waar je ook een kop koffie kan drinken. Actrice Kim Hertogs (bekend van Zone Stad en Duts) opende deze nieuwe creatieve spot op het Antwerpse zuid en liet zich inspireren door creatieve conceptstores in grootsteden als Berlijn en New York.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - buchbar antwerpen

6. VIVA SARA KAFFEE – Kortrijk

De meesterkoffiebranders van Viva Sara zijn geboren in het koffiemetier. Verschillende keren bekroond om hun baristakunsten ruilden ze hun kleine koffiezaak in voor een koffiekasteel in het hart van Kortrijk. Hier ga je niet alleen om koffie en thee te degusteren, maar ook om te beleven.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - viva sara kaffee

7. CAFFENATION – Antwerpen

Vraag hier geen Americano: hier kan je enkel ‘the real thing’ krijgen, met zorg en liefde gemaakt door barista’s pur sang die meer koffie dan water drinken. Probeer ook zeker de homemade iced tea’s!

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - caffenation

8. CAFE LABATH – Gent

De perfecte start van je weekend heet Café Labath. Bij deze Gentse koffiebar is het gemoedelijk delven is naar het zwarte goud. Weet je niet wat te kiezen, vraag dan gerust om hulp bij de barista’s. De must-try is de Bunny, een slow coffee van de dag in een leuk vogelkopje.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - labath

9. CREME DE LA CREMA – Roeselare

Crème de la Crema was vroeger een opslagplaats voor vogelzaad, maar vandaag wandel je er binnen in een trendy koffiehuis en juwelierszaak. Barista Michael van de Moortel, serveert er de perfecte kop koffie in het ‘coffee lab’, gebrouwen uit het zwarte goud van stadsgenoot en koffiebrander Donko’s. Laat je verleiden door een spectaculaire slow coffee van bijvoorbeeld een Cona.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - creme de la creme

10. LI O LAIT – Brugge

Li O Lait is een no-nonsense verademing in een stad waar klassieke tea rooms in overvloed te vinden zijn. Naast de vele klassieke koffiebereidingen kan je hier ook terecht voor slow coffee, verschillende organische theesoorten en sappen.  Honger? Bagels, muffins en heerlijke taart stillen de zoete honger.

  9. basic post - 10 x cozy coffeeplaces - li o lait