< overview
August 4, 2015

Fantastic Belgian festivals you’ve never heard of

Pukkelpop, Rock Werchter, Tomorrowland,…. Allemaal goed en wel, die grote festivals, maar waar kan je in België vlakbij huis terecht voor een goed feestje met vriendinnen zonder dat je het terrein moet delen met  80.000 festivalgangers? We sommen hier onze underrated favorieten op!

1. Wecandance (Zeebrugge)

‘Wecandance’ is deze zomer al aan zijn derde editie toe. Uit de vorige edities onthouden we vooral het feit dat het dé place to be is voor mannen en vrouwen die zich graag stijlvol verkleden én van underground music houden. Dit jaar is het tropical thema aan de beurt, benieuwd welke originele kledingcombinaties daar zullen uitvloeien!

2. Paradise City Festival (Steenokkerzeel)

Dit gloednieuwe festival plaatst naast indie en electronische acts, ook organic fine cuisine en ecologie als headliner. Een nieuwe festivalervaring met een groene state of mind op een boogscheut van Brussel.

3. Yogaland Festival (Torhout)

‘Yogaland Festival’ is het grootste Belgische yogafestival. Je kan het vergelijken met een ‘Pukkelpop’ of ‘Rock Werchter’, maar dan voor yogi. In plaats van een line-up met bands, kan je er terecht voor een line-up met bekende yoga teachers.

4. Summerfestival (Antwerpen)

De hoogmis voor liefhebbers van elektronische dansmuziek, Summerfestival, vond begin juli 2015 plaats aan de Antwerpse Middenvijver op Linkeroever. Denk: harde beats, 150 dj’s, 70.000 bezoekers en acht podia. Amélie Lens, a.k.a RENEE wist heel wat feestgangers aan het dansen te brengen met haar tech house set.

5. Klankfest (Gent)

Het gloednieuwe tiendaagse muziekfestival ‘Klankfest’ moet de Gentenaars ‘10 Days Off’ doen vergeten tijdens de Gentse Feesten. Zo zal ‘Klankfest’ de vloer van de Vooruit weer tien nachten doen daveren met dansende feestgangers. Party extravaganza ten top!

6. Kleinhouse Open Air (Antwerpen)

Festivals roepen meestal sfeervolle geurherinneringen op van een festivalweide bedekt met bekertjes oud bier en half opgegeten vettige snacks. Het kan ook anders, dachten de organisatoren van ‘Kleinhouse Open Air’: elektronische muziek, een eco decor, bier gemaakt van oud brood én insectenburgers, who’s in? Een traditioneel festival met een ecologische en biologische twist.