< overview
September 24, 2015

MEET BRUSHBAR:
THIS LADY BLOWS YOU AWAY

De Hasseltse Brushbar is een uniek concept: oprichtster Eli & haar team leggen vrouwen in de watten met make-up, brushing en… prosecco natuurlijk! Binnenkort bezorgen ze je een make-over in de CKS-winkel, maar FRIDAY ging nu al in gesprek met deze ambitieuze Mexicaanse. Haar motto? “Iedere vrouw heeft het recht om zich mooi te voelen, zonder stress!”

De Brushbar is geen alledaags k(l)apsalon: je gaat er niet langs voor een knipbeurt of kleuring, wél voor het brushen van je haar en make-up. Er is – zoals de naam al doet vermoeden – een bar, waar je een glaasje prosecco kan drinken en fingerfood kan proeven. Eli Mena Equihuas is de bezielster van het unieke concept. CKS/FRIDAY ging in gesprek!

Brushbar - - 4

» the muze

De Mexicaanse Eli (29) begon op haar achttiende als make-up artist. Ze volgde opleidingen bij Paul Mitchell (San Francisco) en Vidal Sassoon (Londen). In Mexico gaf ze al ontelbaar veel bruiden the look voor hun droomdag. 

 

Brushbar - - 5Hoe is het Brushbar-verhaal ooit van start gegaan?

“Ik leerde het concept kennen in Mexico en Amerika, daar is het ondertussen een volledig ingeburgerd fenomeen. Ik volgde uiteindelijk de liefde, naar Hasselt, en stelde vast dat het concept hier nog niet bekend was. Vandaar dat ik samen met een zakenpartner besloot hier een salon te openen. Samen met onze echtgenoten hebben we toen een tweetal maanden keihard gewerkt om het pand te verbouwen. De bar is op maat gemaakt, al de rest hebben we zelf gedaan: sanitair installeren, gyproc plaatsen, verlichting installeren,… Elk weekend was het zwoegen, maar we zijn trots op het resultaat. We zijn nu ongeveer een jaartje open.”

Hoe zit het met het cliché dat het voor vrouwen nog nét iets moeilijker is om een zaak op te richten?

“Ik ben erg geschrokken van alles dat erbij komt kijken. Maar ik kan gelukkig terugvallen op een team van mensen die achter het project staan en die mij door dik en dun steunen. En dat we vrouwen zijn, heeft volgens mij enkel voordelen! (lacht) Misschien net daardoor kregen we extra steun in de rug van mensen die geloven in jonge ondernemers en uiteraard van leeftijdsgenoten. Ze weten dat we nog veel in petto hebben!”

Onze glimlach is niet tijdsgebonden, ons werkschema wel: wij houden ons aan de afgesproken planning, dan is er bij niemand stress!

27Wat maakt Brushbar uniek?

“We proberen vrouwen een mindblowing experience aan te bieden. Ze komen bij ons als het tijd is voor een flinke portie me-time of voor een complete make-over. Ook bruiden en bruidsmeisjes komen hier langs. Of een gezellige bende vrijgezellen of bedrijven voor een teamevent!

Klantenservice is voor ons ontzettend belangrijk. Onze glimlach is niet tijdsgebonden, ons werkschema wel: we houden ons strikt aan de vooropgestelde timing. Iedereen die binnenstapt, moet relaxed en tevreden buitenstappen. No stress!

Verder is ook de bar uniek. We merken dat klanten die aan onze bar plaatsnemen, sneller met elkaar in gesprek gaan, of ze nu complete vreemden zijn voor elkaar of niet. Of dat glaasje prosecco daar voor iets tussen zit… (lacht)

Bovendien werken we op zaterdag af en toe samen met designers of fashionista’s. Zij kunnen dan hun collectie voorstellen in de Brushbar en onze klanten krijgen op hun beurt een leuke pop-up voorgeschoteld, met kledij of juwelen. Eén maal per maand komt ook Max-laser langs voor een laserontharing. We proberen onze klanten een gevarieerd aanbod voor te schotelen om de beleving maximaal te maken.”

Jullie gaan zelf ook een samenwerking aan: binnenkort vinden we een Brushbar-pop-up bij CKS/FRIDAY in Antwerpen. Wat staat ons daar te wachten?

“Op zondag 3 april kan je Brushbar ontdekken in de CKS-winkel in het hartje van Antwerpen. We proberen the Brushbar Experience volledig over te brengen in de pop-up. De klanten van CKS/FRIDAY kunnen gratis hun haar laten stylen of kunnen kiezen voor een make-up en verzorging.

Een nieuwe outfit wordt nóg mooier als je ook nog eens je haar en gezicht verzorgt. Het was een voor de hand liggende samenwerking. Brushbar en CKS/FRIDAY mikken op hetzelfde publiek: vrouwen met pit die er graag goed uitzien, zowel vanbinnen als vanbuiten!

Wat de dames concreet mogen verwachten? De etalage wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een mini-Brushbar. We zorgen in no time voor een leuk kapsel en dito make-up. Iedereen mag langs komen voor ‘a touch of make-up’, een ‘updo’ of een originele invlechting van het haar. En voor een drankje of een hapje natuurlijk!”

Brushbar - eli - 2Wat hoop je nog te bereiken in de toekomst?

“Onze klanten tevreden houden is dé prioriteit. Daarvoor geven we elke dag het beste van onszelf. We willen zeker niet blijven stilstaan of vastroesten en staan dus open voor elke vorm van vernieuwing en samenwerking. We hebben al heel wat leuke ideeën en zullen in de near future wellicht weer iets nieuws aan onze klanten kunnen aanbieden.”

Wat is jouw grootste succes tot nu toe?

“De laatste jaren is alles heel snel gegaan voor mij. In 2013 zat ik nog in het Mexicaanse Los Cabos. Twee jaar later ben ik getrouwd, verhuisd naar België, ver weg van mijn eigen familie en vrienden, en richtte ik een eigen zaak op in een andere taal en cultuur… Daar ben ik best trots op!”

Zin om Eli en haar team te ontmoeten of aan het werk te zien? Of nog beter: laat jezelf onder handen nemen!

Are you ready? Ontdek deze fabulous collab op zondag 3 april in CKS Antwerpen van 12 u. tot 18 u. Korte Gasthuisstraat 14, 2000 Antwerpen.

ps: om een mooi en optimaal resultaat te hebben van je Brushbar-hairstyle, was je jouw lokken best zelf de dag voordien.

Foto’s: Renaat Nijs – De Kleine Ring