< overview
April 22, 2016

MUST-HAVE-FESTIVAL-GADGET: THE BANDANA

This summer it’s all about … the bandana! Het fashionable lapje stof maakt een comeback op de catwalks en bij celebrity’s. Om volledig on trend te blijven draag ook jij het gadget deze zomer op de festivalweide.

Felgekleurde regenlaarzen, metallic temporary tattoos, uitgerafelde shortjes, camelkleurige suède tops, bloemenkransen en grote hoeden … We’ve seen them all op de festivalweide. Maar nu de zomer van 2016 en de bijbehorende festivals langzaam maar zeker dichterbij komen, is het hoog tijd om het over de nieuwste festivalgadget te hebben: de bandana.

Go bandana go
Op zich is de bandana niks nieuws onder zon, maar het is wel een accessoire dat over heel wat voordelen en mogelijkheden beschikt. Het is een eenvoudige manier om je haar op z’n plaats te houden en het tijdens de hete zomermaanden ook deels te beschermen tegen de zon. Easy en light to pack, en aangezien het om een heel betaalbaar accessoire gaat, ook zeker een must have voor de budget-conscious fashionista’s onder ons.

Knoop de bandana onder of bovenop je haar. Draai de XL-zakdoek op of vouw die plat. Steek de uiteindes weg of laat ze zien. De mogelijkheden lijken eindeloos. Uitproberen is dus de boodschap. Experimenteer niet alleen met je katoenen bandana, maar ook met andere lichte stoffen zoals zijde en wees niet bang van een ander patroon dan de traditional paisley-print. Bloemen, streepjes of bollen: alles kan! De bandana is absoluut een go go voor komende zomer.

Siam - bandana look - friday - piano low

>> SHOP THE LOOK <<

Mix ’n match
De bandana gaat met praktisch elke stijl samen. Hou het chique en hedendaags door de combi met wat luxueuzere accessoires of kies voor een classic hippylook. Rock chicks kunnen het hippe lapje stof dan weer dragen à la Axl Rose of Keith ‘Rolling Stone’ Richards. Wie een zomerse jurk combineert met een bandana en stevige boots, houdt perfect het midden tussen schattig en bad en kan er een retrotouch aan toevoegen.

Geen zin om de bandana om je hoofd te binden of eens zin in iets anders? Dan kan de XL-zakdoek ook stylish rond je pols, enkel, tas of aan je broek geknoopt worden. Of draag hem rond je hals als ‘neckerchief’: an easy way to dress up zonder dat je een heleboel sieraden aan hoeft. Minstens even summer-proof en ook gegarandeerd een schot in de roos!

Siam - bandana look - friday - smile low

>> SHOP THE LOOK <<

Meer bandana inspiratie:

followfashion.nl

veckorevyn.com

followfashion.nl 2

www.jan-magazine.nl

CKS-Bandana-1

 >> SHOP THE LOOK <<