< overview
August 11, 2015

Amelie Lens’ favourite hotspots in Antwerp

Model Amelie Lens reist voor haar werk around the world. Ze is afkomstig uit Vilvoorde, maar habitant in Antwerpen. Dit zijn haar favoriete Antwerpse hotspots!

The Jane – restaurant
Als resident DJ van The Brunch, het concept voor bourgondische feestbeesten bedacht door Stephanie Rosseel en Sam De Backer en in samenwerking met Sergio Herman & Nick Bril, hou ik enorm van de mix tussen lekkere hapjes, drankjes en pounding techno music. Topgastronomie en muziek, een geslaagde combo!

NPTB-The-Jane-9

Site ‘t Groen Kwartier, Paradeplein 1, 2018 Antwerpen

Le John – restaurant
In het mooie art-decogebouw van het Sint-Lievenscollege kan je restaurant & lounge bar Le John terugvinden. Denk: een sobere schoolrefter waar de tafels gedekt zijn met met opgeblonken glazen en bestek. Hier staat good food centraal. De kaart is er eerder beperkt, maar wat je eet, doet naar meer smaken. Om duimen en vingers bij af te likken!

hotspots antwerp amélie - le john
Kasteelpleinstraat 23, 2000 Antwerpen

Graanmarkt 13 – restaurant, gallery & shop
Graanmarkt 13 hoort bij de top 3 van beste groenterestaurants in de Benelux, geselecteerd door GaultMillau en Frank Fol. Daarmee kiest het resoluut voor een biologische aanpak. Ook de elementen in de gallerij en shop zijn zorgvuldig uitgekozen, met oog voor detail. Leuk om eens binnen te springen om iets te eten of gewoon om te shoppen!

graanmarkt 13 - favorite hotspots amélie
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen

The Recollection – shop
The Recollection is één van mijn favoriete adresjes voor leuke interieurspullen. Daarnaast verkopen ze er ook plant-based schoonheidsproducten van Aesop. Om mijn gezicht te verzorgen, neem ik overal mijn hydraterende spray van Aesop mee. Na lange vluchten of autoritten (inclusief airco) kan mijn huid een boost gebruiken, en dan is deze spray m’n redder in nood. De zuivere mix van bergamot, rozen en kamille werkt heerlijk verkwikkend.

hotspots antwerp amélie the recollection 2

Kloosterstraat 54, 2000 Antwerpen