< overview
February 18, 2016

THE SOUND OF STUNNING SIAM:
WHO’S THAT GIRL?

Doet de naam Isolde Van den Bulcke geen belletje rinkelen? Dan zegt de naam SIAM je misschien wél iets. Music was her first love and it will be her last, maar opvallend genoeg is ze amper twintig jaar oud. Deze jonge Gentse zangeres bekoort met haar glasheldere soulstem in combinatie met een mix van jazz en elektronische pop. Dat klinkt CKS/FRIDAY als muziek in de oren en dus sloegen we de handen in elkaar. Who’s that girl?

Tijdens het Oost-Vlaamse muziekconcours Oost.Best! in 2015 liet Isolde alle kandidaten achter zich en nam ze de gouden medaille mee naar huis. Ondertussen werkt ze samen met nationale en internationale producers en werd ze al vergeleken met de Afro-Amerikaanse neo-soul en R&B zangeres Erykah Badu. SIAM is eigenlijk een soloproject, maar omdat ze live liever niet met een DJ werkt, kiest ze ervoor om haar live set te brengen met een band. Deze set bevat muziek die ze onder meer met de Antwerpse DJ en producer Faisal maakte. Een talentje van eigen bodem to keep an eye on en meteen de ideale partij voor een collab met CKS/FRIDAY… Hello Siam!

» WHO’S THAT GIRL? «

20 jaar – Gentse in hart en nieren – studeert zang aan het Consevatorium –ISolde en EmMA = SIAM – & into fashion

 1DSC_2174

Wie of wat inspireert je tot het maken van je muziek?

Mijn inspiraties komen werkelijk van overal en zijn dan ook heel moeilijk samen te vatten. Vaak is het ook tijds- of seizoensgebonden, zeg maar. Momenteel luister ik veel meer naar jazz dan een half jaar geleden, toen was ik nog volledig in de ban van techno. Ik haal mijn inspiratie dus uit heel diverse hoeken van de muziekwereld, zowel artiesten als Pat Metheny en Michael Brecker tot Jeff Mills, The Internet of Lianne La Havas beïnvloeden me.

Music all the way, maar ook mode laat je niet ongevoelig. Waarom match jij met modemerk CKS en de hippe FRIDAY-lijn?

Eigenlijk ben ik niet bewust met fashion bezig maar ik kom wel graag goed voor de dag! Vooral de stijl van Scandinavische modemerken spreken me aan. De sobere en stoere designs passen bij elke gelegenheid en de stoffen die worden gebruikt are too die for. CKS/FRIDAY gaat ook op zoek naar die simpliciteit en daar hou ik dus enorm van. Bovendien is het betaalbaar én Belgisch, go Belgium!

Als ik naar een feest ga, kies ik voor wijnrode lippenstift. Die past trouwens perfect bij een glas wijn.

1DSC_1971

In welke outfit vinden we jou het vaakst terug?

Mijn favoriete kledingstukken zijn lange jassen en hoge taillebroeken. Een diepe decolleté is echt niet aan mij besteed. Mijn ultieme dagje-hangen-in-de-zetel outfit is een disco-legging, een losse top en een paar comfy Birkenstocks. Als ik naar een feest ga, draag ik graag een rok en een T-shirt met korte mouwen of een kleed (liefst in het zwart) gecombineerd met plateauschoenen en wijnrode lippenstift. Dat totaalplaatje past dan prima bij het glas wijn dat ik vermoedelijk zou drinken… (lacht) Over wat ik draag op het podium, maak ik mij niet al te druk, ik moet me er goed in voelen!

Dat dagje hangen in de zetel, vinden we je terug met een boek of voor de televisie?

Soms moet ik op één dag in drie verschillende steden zijn, op andere dagen kom ik mijn bed of zetel niet uit en kijk ik Twin Peaks tot de zon weer ondergaat. Maar ook een goed boek kan me bekoren: De ondraaglijke lichteid van het bestaan van Milan Kundera is m’n lievelingsboek. Het is een prachtig verhaal vol melancholie, wat volgens mij de mooiste gemoedstoestand is…

 Wat wil je nog bereiken in de toekomst?

Ik probeer zo weinig mogelijk doelen te stellen naar de toekomst toe omdat ik denk dat het kan leiden tot teleurstelling. Het enige wat ik wil nastreven, is dat ik steeds tevreden ben over hetgeen dat ik maak of breng én dat ik nooit het plezier zal verliezen in wat ik het liefste doe.

 Last but not least: wat is je klein of stil geluk?

Een oprechte glimlach van dankbaarheid en dierbaarheid!

1DSC_1887

Benieuwd naar meer stunning SIAM?

Ontdek binnenkort haar favoriete muziek, places to be en looks!