< overview
August 3, 2015

Ecologic #2800love

Begin juni 2015 verhuisde modehuis FNG Group NV, waar kledingsmerken als Friday, CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge onder vallen, naar een gloednieuw hoofdkantoor in het Mechelse. Het kantoor werd ontworpen door Belgisch toparchitect Stéphane Beel, en heeft een wel heel speciale ecologische en duurzame insteek: zo’n 80.000 honingbijen vonden op het dak van het gebouw een nieuwe thuis.

“Als modebedrijf kiezen we bewust voor ecologie en duurzaamheid. Een noodzakelijke keuze in de huidige samenleving én in het bedrijfsleven. We hebben niet alleen oog voor het milieu, maar we geloven ook dat deze structurele ingrepen het welbevinden van onze werknemers sterk zal bevorderen,” zegt Anja Maes, mede-zaakvoerder van FNG Group NV.

De honey bee’s zijn noodzakelijke spelers in ons ecosysteem, maar worden de laatste jaren sterk bedreigd. Daarom zullen 80.000 stadsbijen onder toeziend oog van de Amielo-imkers van dichtbij opgevolgd worden. Een leuk extraatje is de honing die FNG aan haar werknemers en zakenpartners zal aanbieden. Een zoete stap in de richting van een ecologisch bewust bedrijfsleven waarin duurzaamheid voorop staat.