< overview
August 7, 2015

It’s a girl and pounding techno music

Friday gaat steeds op zoek naar vrouwen die de levensstijl van FRIDAY uitademen. Zij zijn onze inspiratie, onze muzen. Maar wie is die FRIDAY vrouw? Deze zomer loop je DJ Amelie Lens meer dan eens tegen het lijf op de festivals. Ze draagt een zonnebril, brede glimlach, sneakers én een no-nonsense jurk van FRIDAY. Amelie Lens, dat is haar echte naam, is jong en ze wilt wat. Veel zelfs. En guess what, ze dóet het gewoon. FRIDAY liep een dagje mee met deze vrouw met ballen.

Amelie begint nog steeds te glunderen als ze denkt aan haar allereerste internationale show als DJ. Ze draaide tijdens de opening van een club in Berlijn en had het publiek volledig mee. “In België is mijn genre niet zo evident, ik draai redelijk harde en donkere techno.” Maar in Berlijn waren ze meteen verkocht. “Ik was echt geëmotioneerd door de respons van het publiek. Alle mensen begrepen mijn nummers en we hebben ons echt samen geamuseerd.”

“Ik ben niet het ‘modelleke’ dat ook eens wat muziek probeert te draaien.”

Even geen topmodel
De doordringende blik van Amelie zal velen niet onbekend voorkomen. Ze sierde al verschillende magazinecovers en is het gezicht van verschillende modemerken. Toch doet ze er alles aan om dit zo ver mogelijk van haar muziek te houden. “Toen ik van start ging als DJ, liet ik persfoto’s maken die er bijna androgyn uitzagen. Ik wou echt niet het modelleke” spelen dat ook muziek kan maken.” Amelie wil haar twee carrières niet linken met elkaar, maar dat bleek bijna onmogelijk. “De modellenfoto’s waar ik naturel opsta, werden zelfs meer gebruikt als promo dan mijn eigen persfoto’s.” Amelie moet niet lang nadenken als ze de vraag krijgt wat ze nu het allerliefste doet. “Modellenwerk is mijn job, dat is voor mij gewoon naar mijn werk gaan. Ik kies dus sowieso voor mijn passie: muziek.

Een jonge vrouw in de voornamelijk mannelijke DJ-wereld, het is nog steeds niet zo vanzelfsprekend. “Niemand zegt me in mijn gezicht dat ze er moeite mee hebben, maar soms voel ik dat wel. Ooit zette een DJ die net voor mij had gedraaid de muziek stiller zodra ik mijn koptelefoon op had. Ik heb in de DJ-booth mijn eigen boxen dus ik kon niet horen hoe luid de muziek stond in de zaal. Daardoor draaide ik een kwartier stille muziek zonder dat ik het besefte!”

Het heeft gelukkig ook z’n voordelen om als vrouw muziek te draaien: “Een vrouw heeft haar publiek vaak iets sneller mee: mannen reageren al wat enthousiaster. (lacht) Toen ik in Café d’Anvers moest draaien, vlak na een DJ waar ik enorm naar opkijk, had ik wel wat zenuwen. Hij zag dat en loopte zijn laatste nummer om mij toch wat extra tijd te geven. Misschien had hij dat niet gedaan als ik een stoere man zou zijn?”

amelie dj renee 2 amelie dj renee 8 amelie dj renee 6 DSC_9064

Gewoon tshirt, géén hakken
Als Amelie draait of op de festivalweide loopt, is ze eigenlijk gewoon Amelie. “Ik wil mezelf blijven en op mijn gemak zijn.” Je ziet haar meestal in een t-shirt, short en leren vestje. “Je zou soms denken dat ik gewoon maar iets bijeen gegrabbeld heb ‘s ochtends, maar ik denk er wel degelijk over na. Dit kleedje van FRIDAY (winter ’15 dress short Zolitta dark saphire) draag ik ook graag. Het past helemaal bij mijn no-nonsense stijl. Ik draag graag minimalistische kledij en hou het dus vaak bij donkere kleuren.”

Sneakers zijn een vaste waarde bij haar outfit. “Ik draag bijna nooit hakken tijdens de set. En eigenlijk daarbuiten ook zelden. Ik ben al lang genoeg!”

“Dit kleedje van FRIDAY past perfect bij mijn stijl. Minimalistisch maar toch met oog voor details.”

Geïnspireerd door oma
Amelie was Amelie niet geweest zonder haar oma. Toen Amelies moeder overleed, woonde ze eerst bij haar tante en nadien nam haar grootmoeder de puber in huis. “Ik kijk echt enorm op naar haar. Ze is een inspiratiebron. Mijn oma had zes kinderen die ze alleen moest opvoeden, drie jobs om financieel rond te komen en toen ze het eindelijk wat rustiger aan kon doen, moest ze mij in huis nemen.”

In juli draaide Amelie in Turkije en dat was dé kans voor grootmoeder Lens om Amelie voor het eerst aan het werk te zien. “We wouden samen op reis gaan en toen ik mocht draaien in Bodrum, nam ik mijn oma gewoon mee. Zij is ook de persoon die me telkens met m’n twee voeten op de grond houdt. Toen ik trots mijn peperdure, nieuwe armband toonde, vertelde ze doodleuk dat het niet meer was dan wat aaneengeregen leer en metaal… En eigenlijk had ze nog gelijk ook!”

Amelie koos voor haar optreden op Summerfestival ’15 onderstaande outfit uit. Een mix van classy & cool, net zoals haar eigen kledingsstijl. Mix & match met comfy sneakers en je bent helemaal festival-proof!

   cks_friday_zolitta_dark_saphi_88918_low cks_friday_marcia_dark_saphi_91006_low

8. veja TAUA LEATHER WHITE

Dress short Zolitta € 69,99
Cardigan Marcia € 99,99
Veja Taua Leather White € 99
de volledige outfit kan je terugvinden in de CKS-shops

Pssst… Wist je dat Amelie naast DJ ook nog eens de trotse eigenares is van Baerbar? Een eigen havermoutlijn die ze met haar grote liefde Sam oprichtte. “Plots zagen we de nood aan dit product. Want geef toe: dat sukkelen met die Tupperware potjes, dat is écht vervelend…” 

Meer lezen over Baerbar en hoe je het in huis haalt? Klik hier!
Meer over Amelie?
Instagram
Soundcloud
Facebook
Baerbar

Photography: Ann-Katrien Van De Velde