< overview
July 7, 2016

SUNNY SUMMER MUST-DRINKS!

Nu het seizoen der cocktails, mocktails en aperitivo’s (lees: de zomer) officieel van start is gegaan, is ook het moment aangebroken om nieuwe, verfrissende drankjes uit te proberen. CKS ging in gesprek met Hannah Van Ongevalle, een van de beste bartenders te wereld én geboren en getogen aan onze eigen Belgische kust. ‘Come take a sip with me’ is trouwens de toepasselijke titel van haar eerste boek. Lees snel verder, drinks are on us!

Hannah Van Ongevalle werd in 2014 verkozen tot Beste Bartender van België en op het internationale lijstje belandde ze bij de beste twaalf bartenders ter wereld. Samen met haar vader en broer runt ze cocktailbar The Pharmacy in Knokke en ging ze al heel wat cocktails shaken op bijzondere events in het binnen- en buitenland. Kortom: in het mannenbastion van bartenders staat Hannah flink haar mannetje. Haar ervaringen bundelde ze bovendien in een boek: Come take a sip with me. 

Cocktail05

Als bartender heb je vrienden over heel de wereld.

“Bartender zijn is meer dan zoeken naar nieuwe smaken, vernieuwende technieken en unieke recepten”, steekt Hannah van wal in haar boek. “Als bartender maak je deel uit van een familie. Je hebt vrienden over heel de wereld. Achter elke bar staat een collega, een kennis, een vriend, iemand die jou graag wil laten proeven van zijn of haar creatie. En dat maakt ons een familie.” ‘Come take a sip with me’ gaat duidelijk over meer dan cocktails. Het gaat over hoe het precies is om bartender te zijn en over de mensen die er elke dag hard voor werken om van hun beroep het mooiste te maken.

Hannah01

Maar een cocktailboek zou natuurlijk geen cocktailboek zijn, zonder recepten voor goddelijke drankjes. Je ontdekt er heel wat originele cocktails die je niet alleen doen watertanden, maar ook effectief smaken naar meer. Vergeet de klassieke mojito, frozen margarita of een (shaken, not stirred) martini cocktail en tover eens iets compleet verrassend op tafel! CKS heeft alvast getest én goedgekeurd…

“Veel mensen hebben een verkeerde opvatting over ons beroep en over cocktails in het algemeen”, klinkt het bij Hannah. “Nee, wij drinken niet constant alcohol en ja, wij serveren ook non-alcoholische drankjes.” En neen, dan heeft ze het niet over een mix van fruitsapjes en een toefje grenadine erbij. Een cocktail zonder alcohol moet wel degelijk evenveel klasse en smaak bevatten als een drankje mét. Een aanrader:

WHITE VELVET

VOOR WIE?
White Velvet is een shim: een cocktail waar niet zo heel veel alcohol in zit.
Ideaal als je een lange zomeravond – al dan niet met BBQ – tegemoet gaat en je meer dan twee cocktails wil nuttigen.

METHODE?
Shaken

GLAS?
Kopje

IJS?
Geen

INGREDIËNTEN?
3 cl Belsazar Rosé Vermouth
1,5 cl citroensap
1,5 cl siroop van rabarber en rozemarijn
Afvullen met Perrier
Afwerken met rabarber of rode besjes

Cocktail04

THE LAST SOBER SAMOURAI

VOOR WIE?
Deze cocktail is volledig alcoholvrij en dus ideaal bij een brunch,
zomerse namiddag in de tuin of aan het strand.
En natuurlijk voor de vriendin die zwanger is en toch een origineel drankje verdient!

METHODE?
Shaken

GLAS?
Collins

IJS
Blokken

INGREDIËNTEN?
3 cl rozemarijnsiroop
3 cl citroensap
fijne stukjes citroengras muddlen in de shaker
afvullen met Fever-Tree Elderflowertonic
afwerken met een takje rozemarijn (of salie of tijm)

Cocktail01

LITTLE UNDECISIVE RICKY

VOOR WIE?
Een pittig drankje met de allures van een metropool.
Deze cocktail doet heel erg Sex and the City aan en past perfect op dat ene geweldige feest.

METHODE?
Shaken

GLAS?
Coupette

IJS
Geen

INGREDIËNTEN?
3 cl Ketel One Vodka
3 cl Filliers-graanjenever
2 cl vers limoensap
2 cl vers citroensap
3 cl siroop van groen en witte thee
eiwit
afwerken met een kleurrijk bloemetje

Cocktail03