< overview
December 8, 2015

Top of the mountain ski + snowboardfestivals

De berg op om te feesten. Het concept? Skiën, boarden én stevig feesten. Be prepared for the pick of this season’s best ski and mountain festivals, van techno in Bansko tot boarden naast BV’s in Alpe d’Huez! Ready? Set … let’s GO !

1. Top of the Mountain @ Ischgl, Oostenrijk

Wanneer:                       30 april 2016

Concept:
Ischgl heeft de biggest open-air arena in de bergen en geeft ieder seizoen drie concerten: een openingsevent, een paasconcert en een slotevent. Ooit opende Elton John het seizoen, daarna passeerden ook Robbie Williams en James Blunt de revue. Dit jaar opende het seizoen plechtig met een openingsfestival van The Beach Boys eind november 2015.

Voor fans van:               Has-been pop sensations.

Prijzen en boeken:         ischgl.com

2. Horizon Festival @ Bansko, Bulgarije

Wanneer:                       12-17 maart 2016

Concept:
Europe’s greatest ski party, dat is hoe Horizon Festival in Bansko ski resort zichzelf graag omschrijft. Of de hangover curing zwarte pistes daar voor iets tussen zitten, laten we even in het midden. Wat we wel met zekerheid weten, is dat sneeuwavonturiers hier hun gading vinden met de world renowned off piste. Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken met 30 onvergetelijke party’s die plaatsvinden tussen 14 uur en 7 uur ’s ochtends (!). Heb je even genoeg van alle drukte, dan kun je nog altijd terecht in een van de kuuroorden. Heaven …

Voor fans van:               Broadening horizons, obscure techno.

Prijzen en boeken:         horizonfestival.net

Horizon-Featured

3. Rock the Pistes @ Portes du Soleil, Frankrijk – Zwitserland

Wanneer:                       13-19 maart 2016

Concept:
Een week lang feesten op de Frans-Zwitserse grens, er zijn ergere dingen om je week mee te vullen. Zowel Franse als internationale artiesten geven hier het beste van zichzelf. En nog meer goed nieuws: alle concerten pik je gratis mee, want je hebt alleen een skipas nodig om de berg op te geraken. Er zijn drie optredens per dag. Twee rond de lunchpauze en een om de avond mee in te luidden, aan de voet van de berg. Hebben tot nu toe al bevestigd: Charlie Winston, reggaeband Dub Inc en electro pop group The DØ.

Voor fans van:               Eurovision, large festival sites.

Prijzen en boeken:         rockthepistes.com

rockthepistes

4. Snowboxx @ Avoriaz, Frankrijk

Wanneer:                       21-28 maart 2016

Concept:
Join us above the clouds. Met een huge après stage, vier main stages én tropical pool parties willen wij niets liever! Snowboxx neemt het stadje Avoriaz over, shaking the mountains with incredible live performances. Wie een grote portie uithoudingsvermogen heeft, zit hier op de juiste plaats, want dit event duurt een week. De bekendste artiest die plaatjes komt draaien, is Sigma. Als je weet dat vorig jaar 2manydjs achter de draaitafels stond, dan weet je alvast wat je kunt verwachten. More to be confirmed!

Voor fans van:               Glowsticks.

Prijzen en boeken:         snowboxx.com

Snowboxx

5. Snowbombing @ Mayrhofen, Oostenrijk

Wanneer:                       4-9 april 2016

Concept:
Snowbombing is eigenlijk het Tomorrowland van de bergen. Denk maar aan unieke locaties als een sky high iglo of een betoverend bos. Hou je vast aan de takken van de bomen, want de wervelwind van confirmed artists blaast je van je sokken: The Prodigy, Netsky, Groove Armada en Bondax zijn present. Daarnaast staat Snowbombing ook bekend als het grootste openluchtverkleedfeest. Zei er daar iemand onesies? Here we come!

Voor fans van:               Animal onesies.

Prijzen en boeken:         snowbombing.com

6. Studio Brussel Snowcase @ Alpe d’Huez

Wanneer:                       5-12 maart 2016

Concept:
Skiën, boarden én stevig feesten met radiozender Studio Brussel in de Franse Alpen, dat is hoe we deze jaarlijkse traditie het beste kunnen omschrijven. Na je wilde sneeuwavonturen op je ski’s of snowboard wordt er gezorgd voor stevige tunes. Maar niet alleen je oren worden geprikkeld. Studio Brussel zorgt ook elke avond voor gratis après-ski-drankjes. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je er ook elke avond feesten tot in de vroege uurtjes op de beats van bekende dj’s. Confirmed artists & dj’s so far: De Jeugd van Tegenwoordig, Tourist le MC, Raving George, Gunther D, DJ Skyve, Discobaar A Moeder, Sven de Leijer, Faisal, Laston & Geo en Michael Midnight. Woop woop!

Voor fans van:               Belgisch en Nederlands muzikaal geweld.

Prijzen en boeken:         winter.snowblend.be