< overview
May 4, 2016

TRAVEL APPS AND BLOGS IN THE SPOTLIGHT

Je kent het gevoel vast. Je gaat binnenkort op vakantie, hebt het veel te druk om alles deftig te plannen en je moet de week voor je afreist last minute nog van alles beginnen te regelen. Classic. Worry no more, want met deze tips vertrek je met een gerust hart én voorbereid op reis.

The best travel apps
Deze apps (die je wél gebruikt) maken je smartphone travel ready.

Google Translate
Kom nooit voor verrassingen te staan dankzij de app-versie van Google Translate. Deze gratis (!) app kan affiches, documenten of menukaarten rechtstreeks vertalen. Easy peasy!
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.30.22

Splitwise
Splitwise is een handige tool voor vrienden, huisgenoten of travel companions om rekeningen en andere gedeelde uitgaven bij te houden, zodat iedereen in the end terugbetaald wordt, zonder de bonnetjes bij elkaar te moeten rapen. Met andere woorden: nooit nog gesukkel!
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.34.27

LiveTrekker
Hou je reizen bij aan de hand van prachtig gedetailleerde kaarten. De kaarten passen moeiteloos in je reisdagboek. Leuk voor als je de route van je trip wilt bijhouden bijvoorbeeld, of van het land waarin je hebt rondgetrokken.
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.34.05

Skyscanner
Vind razendsnel goedkope vliegtickets met Skyscanner, de beste zoek- en vergelijk-app voor vliegtickets wereldwijd. Vergelijk binnen enkele seconden prijzen van miljoenen vluchten en honderden luchtvaartmaatschappijen. De bekende app heeft nu ook een broertje en zusje gekregen die werken volgens hetzelfde principe: Skyscanner Hotel en Skyscanner Autoverhuur.
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.33.40

SOS op Reis
Hopelijk zul je deze app nooit moeten gebruiken, maar als je toch in de problemen komt op reis, heb je de SOS op Reis-app maar beter bij de hand. Paspoort gestolen op vakantie in Mauritanië, autopech in Estland, buikpijn in Portugal, auto-ongeluk in Macedonië, portemonnee kwijt in Frankrijk …? Dankzij deze app bel je meteen de juiste instantie op. Alle nummers bij de hand, zodat je je daar alvast geen zorgen meer over hoeft te maken. Oef!
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.33.20

Hostelworld
De Hostelworld-app is een snelle en veilige manier om een ​​verblijfplaats te reserveren wanneer je van plaats naar plaats reist zonder vooraf reservaties vast te leggen. De ruim 3,5 miljoen beoordelingen van gebruikers maken kiezen een stuk makkelijker. Dankzij deze app kom je nooit meer terecht in een stinkend hostel met slechtwerkende douches.
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.32.54

Maplets
Deze app is eenvoudig en laat je nooit nog verloren lopen: and that’s what we like. Maplets werkt ook volledig offline en ondersteunt gps voor heel wat kaarten. Daarom vormt de app ook de perfecte aanvulling op Google Maps. Zo kun je er kaarten terugvinden van nationale parken, metro, fietskaarten, skiresorts, dierentuinen, pretparken …
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.32.31

Bonjournal
Alle momenten, verslagen en foto’s van je reis in één enkel, mooi verhaal verzamelen? Het kan met deze app (een pareltje!). Deel je ervaringen met vrienden en familie via Facebook, Twitter of e-mail. Laat je geliefden je volgen tijdens je reis. Daarnaast kun je je journals ook exporteren als PDF-bestand to cherish them forever.
Voor iPhone.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.49.13

GetPacked
Ben jij zo iemand die ruim een week van tevoren de koffer al aan het inpakken is, of ben je veeleer het type dat een paar uur voor vertrek snel wat spullen bij elkaar scharrelt? In beide gevallen kun je waarschijnlijk wel de hulp van GetPacked gebruiken. Die app geeft handige tips geeft over wat je niet mag vergeten. Je kunt er ook in bijhouden wat in welke koffer zit. Voor al wie al eens durft te stressen over zijn bagage is de aankoop van de app (€ 1,79) een godsgeschenk!
Voor iPhone.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.31.54

XE Currency
Wie bij thuiskomst niet voor onaangename verrassingen op zijn bankrekening wil staan, installeert het best de XE Currency-app. Dankzij die app weet je precies hoeveel je betaalt in vreemde munt.
Voor iPhone. Voor Android.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 14.52.08

The best Belgian travel blogs

Newplacestobe.com
De nieuwste hotspots in België, van unieke restaurants en hippe koffiebars tot verborgen hotels en clubs, overzichtelijk opgelijst op een leuke blog met een originele vormgeving. Sinds kort heeft de website ook een handige wereldkaart die de dichtstbijzijnde hotspots in jouw buurt aantoont, aangevuld met uitnodigende foto’s en treffende teksten. De blog bracht vorig jaar een eerste boek uit waarin de 100 beste Belgische hotspots in the spotlight gezet werden.
newplacestobe.com

Schermafbeelding 2016-05-02 om 15.07.35

Tjoolaard.be
Niel Van Herck wilde meer zien van de wereld dan zijn geboorteplaats Oostduinkerke en besloot dan maar om iets verder te gaan ‘tjolen’ — West-Vlaams voor ronddwalen. Prettig leesvoer van Azië en Afrika tot Oceanië en Noord-Amerika met handige tips & tricks.
www.tjoolaard.be

Schermafbeelding 2016-05-02 om 15.08.20

Chopsticks & trains
Kat en Maarten vertellen via hun blog over trips naar landen als Australië, Oezbekistan, Bulgarije, Thailand en Ethiopië. Pluspunt aan de blog? Het koppel laat je meegenieten van al het lekkers dat ze onderweg tegenkomen en uitproberen. Watertanden in 3, 2, …
chopsticksandtrains.com

Schermafbeelding 2016-05-02 om 15.07.12

Buitenshuis.com
Lori Vandyck neemt je via haar persoonlijke blog maar wat graag mee op citytrip in verschillende steden in België en Nederland. Ze voelt zich overal thuis, ook buitenshuis!
buitenshuis.com

Schermafbeelding 2016-05-04 om 12.18.00

We zien wel
Camille en Christophe zijn ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet. Dromen waarmaken dus with a pinch of yolo! Hun blog is de rode draad van hun reis door Centraal- en Zuid-Amerika (only God knows waar ze nog zullen belanden). Een thuis voor hun reisverhalen en de daarbij horende beelden om met de buitenwereld te delen wat ze zien, meemaken en voelen.
wezienwel.be

Schermafbeelding 2016-05-04 om 12.37.41