< overview
August 3, 2015

The cities that never sleep: the Amsterdam edition

Amsterdam is één van die grootsteden die tot de verbeelding spreekt. Het is er altijd gezellig druk en zelfs de bootjes stoppen er nooit met varen, kortom: er valt iets te beleven. Het is de ideale stad voor een leuke citytrip. Tussen al het shoppen door, kom je er terecht in de leukste koffiebars, restaurants en bars. FRIDAY vertelt je graag where to go in A’DAM! 

Cake under my pillow
Mocht Pippi Langkous een buitenverblijf hebben, het zou hier zijn. Bij Cake Under My Pillow vind je kitsch met de hoofdletter K, geen enkele gelijke stoel of tafel en vooral: heerlijke “taart van mijn tante”. Koffiepauze: check!

Boterham
Lunchen en shoppen, het valt soms moeilijk te combineren. Bij Boterham ga je voor een heerlijk, snelle – what s in a name – boterham! Maar ook het interieur is een bezoekje waard: wandvullende kasten met interieuraccessoires om hebberig van te worden.

Instock
En de El Sympatico-prijs gaat naar Instock: een restaurant dat al het eten dat supermarkten weggooien, hergebruikt in een hippe resto. Hier eet je een betaalbaar driegangenmenu, op excellente wijze gebracht!

Wijncafé Worst
Vergeet een klassieke kaas en wijnavond, dat is zo passé… Hier krijg je gewoon een stuk vlees bij een goed glas rood, wit of rosé. De wijn is er trouwens nooit op (ja, het is al gebeurd), want Wijncafé Worst is ook nog eens een wijnstockageplaats voor het leuke restaurant Marius vlak naast de deur.

CT Coffe & Coconuts
Een voormalig theater omgetoverd tot hip paleis waar je de hele dag terecht kunt, dat moet je gezien hebben. Je kan er heel de dag terecht voor verantwoorde favorieten en huisgemaakte lekkernijen. Nestel je tussen bakstenen muren, veel groen, hangende tafels en gezellige kussens.