< overview
August 3, 2015

The cities that never sleep: the Paris edition

Parijs: de hoofdstad van La douce France én van de liefde. De (Avenue des) Champs Elysées werd al uitvoerig bezongen, maar Parijs biedt zo veel meer dan dat. Een greep uit onze favorieten:

La Candelaria
Het beste Zuid-Amerikaans restaurant van Parijs is eigenlijk een bar. Het is er piepklein, je moet er vaak wachten, maar geloof ons: het is alle moeite waard. Hier zit je op de juiste plek voor fingerlickin’ good taco’s.

Chez Prune
Dit is een waar topadresje. Chez Prune heeft geen site, maar is immens bekend onder de Parijzenaars. Denk: een oerfrans cafeetje met heerlijke plankjes vol charcuterie. De gezellige drukte en het mooie uitzicht op Canal Saint-Martin krijg je er gratis bij. Wijntjes per glas krijg je er trouwens voor amper € 3, très unique en Paris!

Dirty Dick
Aloha, de naam van deze hippe tiki bar in So-Pi (South-Pigalle) doet niet meteen veel goeds vermoeden, maar laat je vooral niet afschrikken! Dirty Dick komt van het bordeel dat er huisde van 1931 tot een aantal jaar terug. De sterk getatoeëerde barmannen in flower power shirts shaken er de lekkerste tiki cocktails met bruisende namen als Cannibal’s Dilemma, le Zombie of Don the Beachcomber. Héél sterk aanbevolen.

Buvette
Volgens foodies en de Paris culinary scene ben je niet in Parijs geweest als geen volledige avond wijntjes gedronken hebt bij gastrothèque Buvette. Dit restaurantje, dat oorspronkelijk werd opgericht in New York, is gebaseerd op de Franse wijnbars.  Lekkere wijntjes en nog lekkerdere hapjes erbij, de perfecte invulling van een avondje uit. Enkele jaren geleden opende de eigenares ook een afdeling in… ah oui, Paris!

Ten Belles
Vlak bij de Parijse Graslei, het funky Canal Saint-Martin, kan je een shoebox sized koffiebarretje terugvinden. Thomas Lehoux is de ster van de Parijse barista scene, laat je dus niet afschrikken van een lange wachtrij, deze koffie is een must-try! Een klassieke Marzocco espressomachine is de parel van de zaak. Good to know: vraag een take-out versie van je koffie en/of taart en verorber alles aan het Canal Saint-Martin.

Concept store Merci
Aan de rand van de wijk Marais vind je concept store Merci. Sinds 2009 vormt deze winkel een van de hoogtepunten in de retail scene in Parijs. Verdeeld over drie verdiepingen kan je er terecht voor exclusieve kleding, vintage, woonaccessoires, sieraden, kinderkleding en many more.  Als welverdiende pauze tijdens het shoppen kan je iets drinken in the library, die ingericht is als een oude bibliotheek-café. De muren zijn er versierd met tweedehands boeken die je je ook daadwerkelijk aan kan schaffen.

L’éclair de génie
Move over cupcake en macaron, want deze patissier zorgde in Parijs voor de revival van de éclair. Chef Christophe Adam vond er een compleet nieuwe éclair uit, de Barlette. Denk: een mix van een éclair en een tartelette aux fruits. Hét nieuwe taartje om te proeven!