< overview
March 11, 2016

We proudly present you: the first FRIDAY concept store!

Conceptstores zijn hot, zoveel is zeker. Ook in België schieten ze als paddenstoelen uit de grond in steden als Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt. Onlangs was het de beurt aan Woluwe om de eerste conceptstore van FRIDAY te verwelkomen.

De conceptstore in het Woluwe Shopping Center is de eerste in z’n soort. De eerste conceptstore die opgericht werd door CKS kreeg dezelfde naam als de collectie van FRIDAY, het stoere zusje van CKS. De fashion items van CKS en FRIDAY staan – of course – centraal in de shop, maar je vindt er ook beautyproducten van Formula 10.0.6, naast schoenen, accessoires en handy of fun stuff van andere merken. Denk aan horloges en zonnebrillen van Komono, Deens design van Hay en sneakers van het Franse Veja. En dat allemaal onder één dak! Het assortiment van de winkel is afgestemd op de centrale stijl van het merk. Door de mix van CKS/FRIDAY en andere producten ontstaat een aantrekkelijke en unseen combo. We like!  

Ook de inrichting van het pand ademt de stoere FRIDAY-stijl. Strak, jong en urban, maar ook gezellig en uitnodigend. Zwart en wit als basis met hout als trouwe compagnon: de store heeft duidelijk de herkenbare look and feel van CKS/FRIDAY meegekregen. De inrichting en beleving van de winkel sluit naadloos aan op de gekende uitstraling van het merk.

image7web

image8web

image9web

image10web

Concept qué?
Het principe van de conceptstores kende vooral de voorbije vijf jaar een flinke opmars in binnen- en buitenland. In dit soort bijzondere boetieks vind je een mix aan kledij, accessoires, gadgets en decoratie: it’s all about lifestyle. In Parijs zet onder andere conceptstore Colette al zo’n tien jaar de toon. Met afdelingen voor fashion, beauty, design en ander moois, heeft deze gigantische winkel misschien zelfs iets weg van een echt warenhuis. Ook Merci hoeft niet onder te doen met z’n opgeknapte fabriekspand van 1500 m² gevuld met interieurdesign, kledij, een restaurant en twee cafés. Het aanbod van conceptstores verandert op frequente basis en elke shop biedt iets unieks aan to stand out from the crowd. De producten worden altijd zo geselecteerd dat ze dezelfde stijl uitstralen, waardoor klanten zich echt met het geheel kunnen identificeren.

image6web

image5web

image4web

image3web

Unieke winkelbeleving
Een conceptstore hoeft absoluut niet altijd big, maar wel beautiful te zijn. Niet alleen de verkoop van producten staat hier centraal, ook de winkelbeleving van de klanten krijgt veel aandacht. Daar dragen de algemene styling en indeling van de winkel toe bij. Alles kan en mag, zolang het plaatje blijft kloppen. Zoals de naam al liet uitschijnen, draait het bij conceptstores om unieke winkelconcepten die telkens opnieuw dat tikkeltje anders zijn. ‘Break the rules and embrace the new’ lijkt wel het motto. En dat is voor CKS/FRIDAY niet anders.

Woluwe Shopping Center – Woluwelaan 70 Unit 3360B
1200 Woluwe

image2web

image1web