< overview
April 1, 2016

WHO’S THAT GIRL? BUSY DJ AMBER

Dj 13 amps is nog piepjong, maar staat voor pure girl power achter de discobar. Haar artiestennaam verraadt het misschien al, maar Amber Broos is amper dertien jaar. Haar vader gaf zijn passie voor het dj’en al vroeg door aan dochterlief, waardoor ze al van kleins af met de handen aan de knoppen zit. Na schooltijd vind je haar meestal terug achter de draaitafels, of in de Academie voor Beeldende Kunst in hometown Leuven, waar ze drama volgt.  Op z’n zachtst gezegd a young, busy bee dus, en that’s just how we like it at CKS. Hello from the other side, disk jockey Amber!

Wanneer ben je begonnen met dj’en?
Ik ben al heel mijn leven lang omringd door muziek en draaitafels. Mijn vader is namelijk dj. Het duurde niet lang voor ik ook de passie voor muziek te pakken kreeg. Toen ik nog maar zes was, mocht ik al bij hem achter de discobar komen en legde hij me uit hoe ik moest mixen.

Vorig jaar is alles in een stroomversnelling gekomen en ben ik ‘serieus’ beginnen te dj’en. Mijn vader heeft de school Begin to DJ opgericht, en ik help hem bij het geven van workshops. Een fantastische ervaring.

AmberDJ-4-aDj’ en is iets helemaal anders dan tennis of basketbal. Maakt jou dat net een tikkeltje stoerder?
Stoer zijn betekent voor mij iets doen wat ik anders niet zou durven. Toen ik de eerste keer voor een publiek moest draaien, voelde ik me inderdaad een beetje stoer … én stressy! (lacht) Soms zijn mensen wel wat verrast als ik vertel dat ik dj, maar gelukkig krijg ik zelden slechte reacties. Dj’en heeft de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen; intussen wordt het al als een vrij normale hobby beschouwd.

Wat is je favoriete soort muziek?
Mijn muzieksmaak is heel breed. Mijn sets bevatten voornamelijk pop en dance, maar ook r&b en zelfs rock. Mijn personal favourites zijn Daft Punk, Steve Aoki, het vrouwelijk dj-duo Nervo en onze landgenoten Dimitri Vegas en Like Mike.

Kan iedereen zo maar aan het dj’en gaan?
Er zijn nog altijd veel meer jongens dan meisjes die achter de draaitafels staan. Mijn koppigheid zorgde ervoor dat ik niet opgaf toen ik er pas mee begon. Volhouden en blijven oefenen is de boodschap. In het begin heb je wel wat begeleiding nodig om de juiste techniek onder de knie te krijgen, want dj’en is echt wel meer dan zomaar op wat knopjes drukken. Misschien schrikt het technische gedeelte wat af?

Wat is je favoriete outfit tijdens je hobby? En wat draag je graag als je niet aan het dj’en bent  — thuis, op school, op feestjes?
Tijdens het draaien ga ik altijd voor een stoere look: een jeans met een topje. Als ik niet dj, mag het wat gevarieerder en een tikkeltje girly zijn.

>> SHOP THE LOOK <<

AmberDJ-1-a

>> SHOP THE LOOK <<

Hoe zie je de toekomst?
Ik zou graag communicatiewetenschappen studeren in Leuven, maar mijn droomjob is dj zijn bij Studio Brussel. Dan zou ik mijn twee passies kunnen combineren: babbelen en draaien! (lacht)

Als ik ouder ben, wil ik nog veel van de wereld zien, en dan het liefst als dj. Ik kom net terug van een citytrip naar New York en ben er nog altijd niet goed van. Wat een ge-wel-dige stad! Als je hier mag draaien, dan heb je echt de top bereikt. Al zou ik ook absoluut geen nee zeggen tegen een set op Tomorrowland! (lacht)

AmberDJ-2-a

>> SHOP THE LOOK <<

Logo 13amps