< overview
January 28, 2016

WHO’S THAT GIRL? PRETTY POLIENNE

CKS/FRIDAY gaat zoals altijd op zoek naar inspirerende vrouwen, muzes zeg maar, en vond Polienne. Een fashionista met pit die ook nog eens a perfect match bleek te zijn met de gloednieuwe collectie. Al zes jaar lang deelt leading fashion blogger & creator of desire Paulien Riemis outfitinspiratie op haar modeblog Polienne. Een graaggelezen gevestigde waarde op the interwebz. Deze buzzy bee koos samen met CKS dé selected looks van 2016!

» WHO’S THAT GIRL «

Paulien Riemis is haar naam, maar heel wat hipsters/fashionista’s/foodies kennen haar als Polienne. Onder dat alter ego, dat verwijst naar de foute uitspraak van Paulien, schrijft ze op haar blog. Over haar avonturen als topmodel en trends (not) to be followed in fashion, heerlijke reizen en dagelijkse inspiraties tout court.  

_I5P5015

Model, student én succesvolle blogster. Het gaat Paulien Riemis voor de wind. Sinds ze op haar 16de de modellenwedstrijd van Flair won, timmert de 24-jarige Antwerpse schone aan een professionele modellencarrière bij Dominique Models, stond ze in bladen als Marie Claire en deed ze shoots voor onder andere Veritas en Prima Donna. Als ze niet in de schijnwerpers staat, zit ze met haar neus in de boeken (daar zit haar studie Taal- en Letterkunde Nederlands-Engels aan de Universiteit Antwerpen voor iets tussen) of blogt ze over outfitinspiratie die we maar al te graag op ons scherm zien verschijnen. ‘Hoe doet ze dat toch allemaal?’, vraag je je waarschijnlijk af. Wij gingen met haar op de koffie en vroegen het haar zelf.

Waarom heet jouw blog Polienne en niet gewoon Paulien?
Toen ik nog fulltime als model werkte, had ik een modellenagentschap in Milaan, waar ze heel veel moeite hadden met het correct uitspreken van mijn naam. In plaats van Paulien (zoals Laurien) zeiden ze altijd heel schattig Polienne (zoals Parisienne). Dat vond ik wel catchy klinken, dus gebruikte ik het als blognaam. Op dat moment wist ik natuurlijk nog niet dat mijn blog mijn beroep zou gaan worden, anders had ik misschien wel een minder verwarrende naam gekozen (lacht).

Je blogt voornamelijk over fashion. Ben je altijd al met mode bezig geweest, of waar komt jouw interesse vandaan?
Op mijn 14de, 15de had ik een soort verhalende blog waarop ik alles kwijt kon waar ik mee bezig was. Toen ik als zestienjarige model werd, ging een hele wereld voor mij open. Plots ontdekte ik de mode-industrie en ook de daarbij behorende modeblogs. Omdat ik maar al te graag experimenteer met mijn kledij én heel graag online vertoef, besloot ik zelf een modeblog op te starten.

Wat is jouw link met CKS? Wat is de match tussen jou en het modemerk? Waarom zag je een samenwerking wel zitten, met andere woorden?
Goh, eerst en vooral steun ik natuurlijk graag een Belgisch bedrijf. Daarnaast vond ik het een uitdaging om samen te werken met een merk dat niet voor iedereen vanzelfsprekend hip en trendy is. Ik was grote fan van hun no-nonsense zomercollectie en zag mijn stijl er perfect in weerspiegeld.

_I5P6277

Wie of wat inspireert jou – om te bloggen, maar ook in het dagelijkse leven of in je carrière?
Mijn mama en papa zijn nog altijd grote inspiratiebronnen. Mijn mama om haar creativiteit en doorzettingsvermogen en mijn papa om zijn zakelijk instinct en drang naar innovatie. Die waarden komen heel goed van pas in mijn carrière, en daar hecht ik dus ook veel waarde aan.

Op wie of wat ben je trots?
Ik ben heel trots op het feit dat ik al vanop jonge leeftijd mijn eigen geld verdien en als zelfstandige door het leven ga. En op mijn bachelordiploma dat ik eindelijk gehaald heb dit jaar!

Hoe ziet een doordeweekse dag er voor jou uit?
Ik werk parttime als social media manager bij een Antwerps modebedrijf. De rest van de week werk ik dus voor mijn bedrijf Polienne. Op de ‘blogdagen’ begin ik meestal met mijn mails te beantwoorden en enkele administratieve taken uit te voeren. Daarna volgen vaak enkele meetings met pr-bureaus, merken of mijn fotograaf, waarna ik dan mijn look van de dag shoot. Thuis begin ik meteen de foto’s te bewerken en schrijf ik de blogposts voor de rest van de week. ’s Avonds doe ik nog een rondje e-mailen, en intussen vergeet ik natuurlijk niet mijn social media up te daten. Ik eindig de dag meestal zonder gsm voor de tv of op café.

Wat zijn jouw favoriete outfits? Voor welke gelegenheid kleed je je het liefst: dagje in de sofa hangen, gala-avond, party, werk …?
Mijn lievelingsoutfits zijn altijd de comfortabele en neutrale looks waarmee je zowel kunt werken als op koffiedate gaan met vrienden. Ik denk dan aan een zwarte leren broek, witte sneakers, een oversized trui en een leuke hoed. Ik merk dat ik vaak terugval op dat soort combinaties.

_I5P6078

Wat is jouw lievelingsboek en waarom?
Ik heb niet meteen een lievelingsboek, maar ik ben grote fan van de schrijfstijl van Dimitri Verhulst, en momenteel ben ik het werk van Carlos Ruiz Zafon aan het lezen.

Hoe zie jij de toekomst in? Wat wil je nog bereiken of nastreven?
Mijn YOLO-gehalte ligt redelijk hoog momenteel, dus ben ik niet echt bezig met het concreet uitschrijven van mijn toekomst. Wel weet ik dat ik heel graag voor mezelf werk. Wie weet word ik wel weer volledig fulltime zelfstandig. En ik zou ook heel graag een kat adopteren.

Wat is de moeilijkste of meest ingrijpende beslissing die je ooit al hebt genomen?
Toen ik al enkele jaren succesvol fulltime aan het werk was als model, heb ik besloten om weer parttime te werken en te gaan studeren aan de universiteit. Dat was een serieuze aanpassing, want ik had natuurlijk al jaren niet meer op de schoolbanken gezeten. Achteraf gezien ben ik héél blij dat ik die beslissing genomen heb, want intussen heb ik wel mooi mijn diploma op zak én heb ik mijn modellenwerk ingeruild voor mijn blog.  

Waarmee heb je het laatst heel hard gelachen?
Met de super sassy imitatie van Boy George in The Voice UK door mijn beste vriendin. Hilarisch!

Wanneer heb je het laatst heel hard gehuild en waarom?
Dat kan ik me eerlijk gezegd niet meteen herinneren. Op mijn trieste momenten grijp ik meestal naar reality-tv en een doos Oreo’s in plaats van te huilen (lacht).

Last but not least: wat is je klein of stil geluk?
Een cappuccino gemaakt door mijn liefje op zondagochtend.

SHOP POLIENNE’S FAVORITE LOOKS NOW!